0

bir insan neden yalan söyler bunun üzerinde söylenecek çok söz vardır. çünkü bir insan yalan söylediğinde, demek ki gizleyecek bir şeyleri vardır ve bu yüzden yalan söylemeye mecbur kalır. yalan söylemek dinimizde günahtır, ama günah olmasını sağlayan şeyler, yalan söylemenin büyük sonuçlar doğurduğu şekillerde günah olur. diğer söylenen pembe yalanlar küçük yalanlar insan ilişkilerini düzenlemek de kullanılan yalanlar günah değildir. herkes yalan söyler fakat yalan söylemeyen biri ile evlenmek ister, bu da insanların ne kadar cahil olduğunu gösterir. gün içinde o kadar çok yalan söylüyoruz ki, kimse farkında bile olmuyor söylediği yalanlarn ve alışkanlık haline getirmişiz yalan söylemeyi çünkü başımıza bir olay bir musibet gelmesini istemiyoruzdur ve bir yalan söylemek zorunda kalırız. küçük yaşta, annesinin babasının yalan söylediğini gören çocuklar yalanın kötü bir şey olmadığını düşünüt ve yalan söylemek bu şekilde alışkanlık olur.

0

bazi insanlarda yalan söylemek alışkanlık haline gelmiş artık. ne kadar kötü birsey aslında bu yalanlarla ömür gecirmek . nefret ederim yalandan tahammül edemediğim en önemli şeylerden biridir . çünkü elinde sonunda gerçekler ortaya çıkar ve karşındaki kişinin sana bakış açısı hiç iyi olmaz bir daha sana nasıl güvenir ki o insan . hastalık haline gelen insanlar var bu durum gerçekten ciddi düzeylere gidebilir o yüzden yalandan uzak durmak en iyisi . bir de masum yalan beyaz yalan derler onu da saçma buluyorum yalanin beyazı siyahı yoktur bence yalan yalandır.

1

insanlar yalan söylemeyi gerçekten de çok seviyorlar. yani kendilerine hani haline getirmiş yalanı diyebilirim. ben yalandan nefret ederim ve yalan söyleyen insanları asla ortamına sokmam. allah'a yakın bana uzak olsunlar. yalanla kimse bir yere varamaz. insanlar yalan söylemek istediği için yalan söylüyorlar. keşke herkes dürüst olabilse ama işte keşkelerle olmuyor ne yazik ki; ben her zaman dürüst oldum ve diğer insanlardan farklı olmayı tercih ettim. kendimde en çok bu huyunu seviyorum. çok cesaretliyim insanların kalbi kurulda umrumda olmaz. ben ne var ,ne yok hepsini şıp diye söylerim. ben kaybetmek karşımdaki insan kaybeder. ben dürüst olup konuşuyorsam, karşımdaki insanin zoruna gidiyorsa kendisi bilir. ben kimse için dürüstlüğünden vazgecmem. insanlarda aynı şekil yalan söylemekten vazgeçmezler.

0

yalan söylemek bazen hastalık da olabiliyor,bu hastalıktan dolayı insanlar yalan söyler.bazende kendini kurtarmak için insanlar yalan söyler.bazıları ise çamur atmak için yalan söyler.ne şartta olursa olsun yalan söylemek kesinlikle yanlış bir harekettir.