0

yani insan mecbur kaldı mı yalan söylüyor. tabii ki de genellikle ben yalan söylemeyi sevmiyorum ve söylemem de zaten hiçbir zaman yalanla işim olmaz. ondan dolayı yalan söylememek tercih ediyorum ama tanıdığım insanlar genellikle yalanı böyle kendilerine çalıştırdıkları için ve kendilerine de ait gördükleri için devamlı yalan söylüyorlar. hani tatlı bir yalan söyleyebilirsin beyaz zorda kaldığında yalan söyleyebilirsin ama devamlı hiçbir şekilde yalan söyleyemezsin. yani bence bu yalan söyleme kişilik meselesi bana da yakışmaz ve ben 24 yaşındayım ve bu zamana kadar da yalan söylemedim ve yalan söylediysem de hemen ertesi günü tekrar doğruyu söylemişimdir. öyle bir uyum var çünkü yalanla bir yere varılmaz her zaman dürüst olmayı tercih ediyorum yalandan uzak duruyorum bu şekilde yani.

0

insanlar bazen mecbur kaldıkları içinde yalan söyleyebilirler . mecbur kalınca bile yalan söylemek doğru birşey değildir tabiki bazen beyaz yalanlar olabilir . karşımızdaki insanı kırmak istemeyebiliriz . yada yalan söylemek zorunda kaldığımız durumlar olabilir . bazen de bile bile yalan söylenir . göz göre göre karışınızdakı insanı kandırmaya çalışırsınız. bundan hoşlanan insanlar bile vardır . kendisi için bile yalan söyleyebilirler.

0

insanlar birbirlerinden birşeyleri gizlemek için yalan söyler. ya da birbirinden korktuğu için yalan söyler. yalan söylemek etik bir davranış değildir. yalancının mumu yatsıya kadar yanar. hatta bazı yalanlar var yatsıyı bulmadan ortaya çıkar. o yüzden ne ise doğruyu söylemek gerekiyor. her zaman dürüst olunması taraftarıyim