0

kazanmak için belirli bir saat sınırlaması yoktur. herkes ne kadar sürede bilgiyi belleğine kaydedebiliyorsa o kadar süre çalışmalıdır. bu bir saatte olabilir. 8 saatte olabilir. ona göre, belirli programlar yapılmalı ve bir ders çalışma programı içerisinde dersler konularını ayrılıp, her gün gerektiği kadar çalışılmalıdır. bu şekilde başarılı olunabilir. onun dışında kesin olarak bir saat söylemek mümkün değildir. her birey farklı farklı öğrenme kapasitesine sahiptir. benim bir saatte anladığım konuyu, başka birisi 5 dakikada da anlayabilir. 3 saatte de anlayabilir. bu insan kapasitesine göre değişen bir durumdur. önemli olan kendini bilmek konuyu kafası boş bir şekilde çalışmak ve uzun süreli belleğe çalışılan şeyi atmaktır.

1

yani bence kazanmak için ders çalışmanın saati falan olmaz. insan sabahtan gecelere kadar hatta bilemedin. diğer sabaha kadar çalışır ama gene aklında hiçbir şekilde bir şey tutamaz. gene de derslerde başarılı olamaz.
bence bu zeka ile olan bir şey eğer zekan varsa ve ezberim falan kuvvetliyse her türlü gene de aklında bir şeyler kalır. en azından derslerinde başarılı olmuş olursun. bence bunun saatle falan alakası yok diye düşünüyorumm önemli olan isteyerek çalışmak ve başarmaktır. eğer senin de kendine güvenin varsa her türlü her şekilde başarırsın ve kazanırsın da yani o sana kalmış bir şey ,senin elinde olan birşey.

0

aslında kaç saat ders çalıştığın değil, nasıl ders çalıştığın önemlidir. bir insan eğer ders çalışırken kendini tamamen oraya verip sistemli ve düzgün bir şekilde 1-2 saat ders çalışırsa bu yeterlidir. ama eğer sırf laf olsun diye bir yandan defter kitap açıp bir yandan dikkatini başka şeylere de verirse isterse 7-8 saat ders çalışsın hiç fark etmez. o 1-2 saat verimli şekilde ders çalışan insan hem vakitten tasarruf etmiş olur hemde maksimum katkı sağlar. ancak 7-8 saat ders çalışıp dikkatini telefona veren veya aklı başka bir yerde olan tamamen oraya odaklanmayan birisi hem gününün yarısını buraya harcamış olur hemde emin olun çalıştığı çoğu şeyden hiçbir şey anlamadan gününü tamamlamış olur. bu yüzden ders çalışırken önemli olan kaç saat çalıştığı veya ne kadar çalıştığı değil nasıl çalıştığı önemlidir.

0

bu soru neyi kazanmak istediğimiz ve bizim çalışma kapasitemizle bağlı olarak değişir ya da zekamıza göre değişir.örneğin üniversite sınavına çalışıyorsak ve konuların çoğunu biliyorsak günde üç dört saat çalışmak yeterli gelebilir ya da bir dersi anlamanız çok uzun sürüyorsa daha fazla çalışmanız gerekir .hem bu kişiden kişiye değişebilir hem de dersten derse ya da çalışacağımız şeye göre değişebilir. o yüzden kendimizi tanımalı ve ona göre hedef koymalıyız.