0

ben yaşamak istemezdim çünkü şimdiden bahsetmek istiyorum şimdi zaten dünyanın hali çok iyi değil ileride ne olup biteceğini bilemiyoruz belki daha kötü olacak savaşlar çıkacak her şey daha pahalı bacak insanlar açından ölecek duruma gelinecek kimse birbiriyle iyi geçilemeyecek belki onun için ben uzun yıllar yaşamak istemezdim

0

isterim elbette, yaşamak varken neden öleyimki, mümkün olduğunca çok yaşamak isterim.

0

hayır uzun yıllar yaşamak gibi bir sorunum yok çünkü bu kadar kısa yaşadığımız halde güzel günler güzel yıllar gecirmedigimiz için fazla yasamamızin da bir anlamı yok bence zaten günahkar oluyoruz bu kadar az yaşadığımız halde uzun zaman yaşasak daha çok günahkar oluruz o yüzden fazla yaşamak istemiyorum bize verilen kadar yassasam yeter.

0

ben çok uzun yaşamak istemiyorum yani yeteri kadar yaşasam yeter çok yaşayıp ta ne yapayım ki kısa ve öz yaşamak daha iyi ben zaten çok öyle uzun yaşamak istemiyorum.

0

allah bilir tabiki ne kadar yaşayacağımizi ama ben uzun yıllar yaşamak istemezdim . herzaman derim elden ayaktan düştüğüm zaman allah alsın canımı kimseye muhtaç etmesin. çünkü herhangi birine muhtaç yaşamak cokt zor bir durum bu evladın bile olsa ona ağır gelmesen yarın öbür gün evlense karısına yada kocasına ağır gelirsin ve bu durum insanın zoruna gider ben böyle bir duruma düşmek hiç istemiyorum. tabiki yazildiysa yaşarız ama umarım başıma öyle bir durum gelmez tek duam.

1

çok uzun yaşamak istemezdim. ama bir 80 yaşımı görmek isterim. zira artık çağ ilerledikçe insan ömrü uzuyor ve insanlar daha sağlıklı da yaşayabiliyor.

1

uzun yıllar yaşamak istemezdim. çünkü bence boş yere hayal kurmak saçma gelir. bana sonuçta rabbim nasıl bizleri topraktan yarattısa, bizlere de bir ömür verdi onu sadece allah bilir ve canımızı o zaman alır. hani uzun ömür yaşayacak olsaydı. " peygamber efendimiz hazreti muhammed sallallahu aleyhi ve sellem" yaşardı. hani bence dedigim gibi boş yere hayale gerek yok ,öyle düşünceyi kapılma ya da gerek yok ondan dolayı ben hiç dikkat gibi uzun bir süre yaşamak istemezdim. çünkü insan uzun süre yaşadıkça dertleri daha çok olur. şimdiden insanların genç yaşta bile ölmek istiyor, intihar ediyor. yani gerisini sen düşün.

0

her şeyin fazlası zarar, uzun yıllar yaşamak uzun yıllar dert demek o yüzden istemem.