1

geçmişi asla unutamıyorum. keşke unutsam, lüzumsuz çok şeyi kafamdan atabilsem. eşimde bana hep bunu der ama beceremiyorum ben. bana boşalt şu kafanı der. o kadar lüzümsuz şeyi aklımta tutmuşum ki, bir şey olur, aa derim şu.. herkes bakar.. keşke böyle bir mekanizma olsa da boşaltsam kafamı.

1

ya normalde geçmişi unutmak zor ama eğer aklına getirmezsen en azında unutmuş sayılırsın. hani bazen geçmişi hatırlamak iyi en azından dersini almış oluyorsun. ben bazen yeri geldiğinde geçmişimi hiçbir şekilde aklıma getirmiyorum. hani çünkü benim geçmişte yaptığım hatalar da var. ondan dolayı düşünmek bile istemiyor insan bazen bazen hatırlamak da iyi ma dediğim gibi hiçbir şey unutulmaz değildir. elbet bir gün unutulur zamanı geldiğinde hani eğer bir insanı unutmak istiyorsa hiçbir şekilde geçmişini kafasına takmayacak.

0

bence hiçbir insan geçmişini unutamaz yaşadığı her şey sürekli aklına gelir. küçücük bir olay olsa bile hemen geçmiş aklına gelir. zaten geçmişi unutan gelecegine asla yön veremez .geçmişte kim olduğunu unutan insanlar gelecekte de kaybolup giderler. böyle insanlardan olmamak için geçmişinizi asla unutmayın. kim olduğunuzu ve ileride kim olacağınızı belirleyin. geçmişi geçmişte bıraksanız dahi her zaman önünüze gelir ve sizi asla bırakmaz .geçmiş geleceğin aynasıdır.geçmişte yaşanılan şeylerin hiçbiri boş değildir .aslında bizim geçmişten ders çıkarıp geleceğimize yön vermemiz için ders almamız gereken önemli bir şeydir.

0

ben unutamıyorum, geçmişim bana kim olduğumu hatırlatıyor. bende geleceğime ona göre yön veriyorum.