0

elbette kurtulabilir. bu korkuların temeline inmek gerekiyor. karanlıktan korka bilir bir insan veya hayvanlardan korkabilir ama bunun temelinde mutlaka bir şey yatıyor olmalı. geçmişte yaşadığı bir olayda olabilir bu, bilinç altında saklanan yanlış bir düşünce de. öncelikle bunun saptanması gerekmektedir. daha sonra bu korkuların üstüne giderek yenmek gerekiyor. bu korkuların üstüne nasıl gideriz derseniz bunu öncelikle bir doktor, uzman yardımı ile gerçekleştirebilirsiniz. bir doktora gittiğiniz zaman veya bir uzmana gittiğiniz de durumunuzu anlattığınız andan itibaren size emin olun söyleyeceği ilk şey bu korkularla yüzleşebilecek misin ? daha sonra tedavini başlatacaktır. bu korkunun bir hayvan korkusu olduğunu varsayalım mesela köpek korkusu olsun. köpekten neden korkuyorsunuz diye sorulduğunda 2 cevap verebilir. birincisi geçmişten yaşadığı bir olay ikincisi ile köpekleri sürekli saldıran ısıran hayvanlar olarak bilmelerinden kaynaklıdır. eğer ilk seçenekse biraz geçmişe dönüp o korkunun yarattığı travmayı ortadan kaldırmak gerekiyor. daha sonrasında yavaş yavaş hayvan sevgisine alıştırarak artık tedavinin sonlarına doğru küçük bir köpek sahiplenilmesi önerisi ile bu korku yenilir. benim kardeşim bu şekilde yenmişti korkusunu. eğer 2. seçenek ise korkunun sebebi 3-4 seansta işi halledebiliyor bazı uzmanlar. neden böyle bir düşünce de olduğu çevre,aile faktörü var mı o çok önemli. bazı aileler maalesef ki hayvan sevgisinden yoksun, çocuklarını da hayvan sevgisinden yoksun büyütüp hayvanları sanki sürekli saldıran ısıran bela çıkaran yaratıklar olarak gösteriyorlar. bu da onlarda böyle travmalar yaratıyor. bunun üstüne de doğruları gösterip 1-2 seansı bir köpek ile oynayarak geçirmesi ile yenebilir. karanlık korkusu ise tamamen travma, yaşanan bir olay ile alakalıdır. insanlar emin olun en çok karanlık fobisi ile başvuruyorlar bu tür psikologlara. karanlık korkusunu yenmenin sadece tek bir yolu vardır oda psikolojik olarak bunu yok etmek. eğer o psikolojik savaştan galip ayrılırsanız karanlık fobinizden kurtulmuş olup, daha rahat bir hayat sürebilirsiniz.

1

yani korkuları olan bir insan eğer korkusu varsa biraz zor ama en azından cesaretli olursa ,kendine güvenirse korkuları ile başa çıkabilir. önemli olan zaten kendine güvenmek ve cesaretli olmaktır. eğer hiçbir şekilde kendine güveni yoksa, cesaretli olamıyorsa hiçbir şekilde korkularınla yenemez. aslında korkuları yenmek gerçekten kolaydır, bazı insanlar için zordur. o insanlar da zaten güçsüz insanlardır. önemli olan zaten güçlü olmak. yani kendi ile inatlaşıp korkularınla başa çıkabilir. sanki hiçbir şeyden korkmuyormuş. gibi davrandığımda da aslında yapabilir yani insana bağlı olan bir şey.

0

aslında psikolojik bir durum bu korkuların üzerine gidildigi zaman biteceğini söylerler ama bende o cesaret yok . mesala hayvan korkum var ama üzerine gitmeye cesaretim yok belki de üzerine gitsem çözülür ama yapamıyorum.