0

sadece kaybedecek hiç bir şeyi olmayan bir insann hiç bir şeye kaşrı herhangi bir korkusu söz konusu değildir fakat böyle bir durumda da zaten oisan için hayatın ne kadar anlamı kaldığı sorgulaması gerekir zaten.

1

mutlaka korktuğumuz şeyler vardır. kimisi basitçe bir hayvandan korkar kimisi kaybetmekten yani sonuç olarak korkular eşit olmasa da insanlar genelde bir şeylerden korkarlar.

1

evet korku duygusu her insan da mevcuttur neyden korktuğu insanın karakterine göre değişkenlik gösterebilir.

1

tabikide herkesin bir şekilde korkusu vardır.gerek küçük gerekse büyük korkularımız vardır elbette.insanların bir şekilde korkuları vardır olmasa bile allah korkusu herkeste vardır diye düşünüyorum.

1

herkesin korkusu olduğuna inanıyorum bu somut ya da soyut olabilir. çok güçlü görünen, kudretli insanların bile psikolojik bazı korkuları olabilir. sevilmemek, yalnızlık, bilinmezlik vs. hiç bir şeyden korkmasa bile insan, bir gün bunun değişeceğini düşünerek bile korkuya kapılabilir. kimisi parasını kaybetmekten korkar, kimisi sevdiğini. ama vardır herkesin değer verdiği şeyleri yitirme korkusu vardır, hiç korkusu olmasa bile. insanı insan yapan da bu tür hisleri sanırım.

0

korkusuz insan demeyelim tabi ama adımlarını sağlıklı ve kararlı atabilen ve somut durumlardan da korkmuyorsa,bu kişiyi korkusuz sayardım.o nedenle korkusuz insan olabilir düşüncesindeyim.

0

evet herkesin bir korkusu vardir bu hayatta.
kimisi cani,kimisi mali,kimisi sevdikleri.. cesit cesit.

0

evet bence herkesin hayatta korktuğu bişey vardır örneğin anneler çocukları yanında olmadığı her an korkarlar çocularda annele adına babalar evlatları adına bazıları kendi ölümündwn korkar yani çeşit çeşit korkma vardır mesela karanlıktan korkan insanlar var ama benim etraimda gördüğüm en çok ölümden korkanlar var ve ölüm öyle bir şey ki tarif edil esi çok zor ahmet kayanın dediği gibi ölmek ne garip şey anne ama eğer kim ki korkularını bir kenara bırakır kendi bildiği old emin asımlarla türümeyi becerbilse asıl o zaman bişeyler yapar ve her imçnsanın kprktuğu şey mutlaka başına gelir eğer olacağı varsa olur zaten kişinin geleceğini bildiği bir şey yüzünden korkması onu zayıflatır ve saçma gibi de gelir aslında korkularımızı yenmemiz lazım ve bu basit gibi görünse de bizde etkisi belli olmuyorsa bile ileriki yaşamımızda bize çok zarar verir nasıl sigara alışkanlığı kazanan bir kişi sigarayı baırakamıyorsa ve o sigara o kişiye zarar veriyorsa korku da öyle bir şeydir mesela ölüm şairir olan cahit aıtkı trancı hayatında tek korktuğu şey ölüm ve bu da otomotikmen şiirlerine de yansımıştır bu yüzden dir ki şair çok genç yaşta hayata veda ediyor

0

insanoğluyuz illa korktuğumuz şeyler oluyor. ilk küçükken korktuğumuz bazı şeyler başlıyor zaten. mesela köpekten korkuyoruz yada başka bir hayvandan korkuyoruz. korkmayan insan yoktur.

0

yani herkesin mutlaka korktuğu bir şey vardır. yılandan, yüksekten, sevgisizlikten, yalnızlıktan, ölümden, sevdiklerini kaybetmekten ve daha bir sürü şeyden dolayı korkar insan..

0

insanoğlu geçmişten günümüze çeşitli duygularla hayatlarını sürdürürler duygulardan bazıları şunlardır mutluluk korku üzüntü neşe keder endişe heyecan bunlardan birisi yoksun olursa eğer insanlar insanlıktan vazgeçmiş olurlar insanlığın gereği bu duygular kesinlikle yaşamalıdır bu duygulardan en önemlisi bana göre korkudur korkusu olmayan insan insan değildir korkular insanların hayatını yönlendirmememeli sadece hayatlarına şekil vermelidir

0

herkesin bir korkusu vardır kimi cinden korkar kimi insanlardan korkar kimü sesden korkar kokunun ecele faydası yok ama en önemlisi allah korkusu olmasıdır allah korkusu varsa diyerleri boş

1

herkesin korktugu illaki bir şey vardır kim ben bir şeyden korkmuyorum diyemez hiç bir kişi şahıs ve ya olaydan korkmuyorsa allah korkusu vardır