1

geçim sıkıntısı yaşayanlar zaten bu sitede bulunuyor. kimse keyfine burada soru cevaplamıyor. herkes bir kazanç peşinde. ben kendi adıma depremden sonra yıllar boyu çektiğimiz kredileri öderken yaşadığımız sıkıntılara bir nebzede olsa buradan bir faturamı öderim gayreti içindeyim. bu vakte kadar getirdik tamam ama bu sene tıkandık. şükür ödüyoruz, bir gün dahi geciktirmiyoruz gününden evvel ödüyoruz ama yine de başka şeyler için kendimizi frenliyoruz. bugün doğal gaz faturası geldi ve 413 lira ödenecek ocak ayının 9'una kadar. bunun dışında bir sürü fatura var, hiç bir şeyden de kısmıyoruz. hayat standardımızı düşürmek de işimize gelmiyor.
yemek konusunda asla kısıntıya gitmiyoruz nereden bakarsanız her ay bir 500 lira mutfak masrafımız oluyor. yerine göre artabiliyor da. hayat insanlara çok zor. biz iki maaş bu haldeysek, millet ne yapıyor diye düşününce halime şükrediyorum. kredi ödememiz olmasa bizim aylık 7.500 lira emekli maaşlarımız zaten bizi krallar gibi geçindirir de, işte.. elbet bitecek bu kredilerde 2 yıla kalmadan.. herkese sağlık ve bereketli bir yaşam diliyorum.

1

yani bence bu hayatta herkes geçim sıkıntısı yaşıyordur. sonuçta asgari ücret 1600 tl hani zaten bu devirde geçinmek gerçekten zor 2019'da 2020 tl olacakmış asgari ücret ama bence gene de çok zor asgari ücretle geçinmek. yani benim eşimin bile 3700 tl maaşı var. gene de yani geçinmek çok zor oluyor. hani benim eşim 3700 tl almasına rağmen biz zor geçim sağlıyorsak, 2020 tl alıp bir insan nasıl kolay yönden geçim sağlasın ki; yani akıl var ,mantık var. bence çok zor ve biz zaten evin içinde iki kişiyiz sadece bir 15 aylık oğlumuz var yine de her şeyi zorlaşıyor. mesela markete gidiyorsun. bir kahvaltıyı 70-80 tl para verip geliyorsun. bence hiç adil değil. hani asgari ücreti yükseltiyorlar o zaman hiçbir şekilde hiçbir şeye zam gelmesin ve bir insan kiracı ise hiçbir şekilde geçinemez bu hayatta bu hayatta mutluluğumuz bile paraya bağlı artık ondan dolayı geçim sıkıntısı bence türkiye'de herkes yaşıyor diye düşünüyorum.

0

her insan hayatının bazı dönemlerinde geçim sıkıntısı yaşar

0

akıl önemlidir para kazanmak aslında kolay ama siz kolayı tercih ederseniz zorlaşırsınız