0

çocukların yalan söylemesini engellemek mümkündür tabiki . unutmamak lazım ağaç yasken eğilir. çocuğumuza henüz küçükken doğruyu yanlısı öğretmek gerekiyor. çocuklar anne babayı örnek alır o yüzden çocukların yanında ağzından çıkan kelimeye dikkat etmek gerekiyor. yaptığı anda uyarmak lazım ki sıcağı sıcağına daha iyi anlar. özellikle iyice laftan anlamaya başlayınca karşına alıpta dogruyu yanlısı öğretmek gerekiyor. böyle konular tamamen anne ve babada bitiyor o yüzden. yoksa ilerde toparlamasi daha zor olur.

1

yani tabii ki de çocukların yalan söylemesini hiçbir şekilde istemem. bence bu aileden kaynaklanan bir şey anne, babalarının, çocukları iyi bir şekilde yetiştirmesi lazım. küçük bir yaşta yalanın ne kadar kötü olduğunu göstermesi lazım. çünkü insan zaten çocukken öğrenirler ne öğrenirse ve çocukken öğrendiğinde büyükkende yapar. onun için anneler bu konuda tedbirli olması lazım ve her şey terbiyeli bir şekilde öğretmesi lazım ki; çocuk yarın, bir gün büyüdüğünde yalan söylemesin. her şey dobra dobra konuşsun mesela ben kendim çok dürüst bir insanımdir ve ben ailemden bunu öğrendim ve benim de bir tane oğlum var. ben oğlum biraz büyüdüğünde ona her şeyi öğreteceğim inşallah o da bana çeker diyorum. bakacağız zaman ne gösterir.

0

tabiki mumkun cocuklarin biraz akli yettigi zamanlarda onlara yalan soylemenin kotu bir sey oldugunu anlatirsak. sonuclarinin ne kadar kotu olabilecegini onlara guzel bir dille anlatirsak bunu engelleyebiliriz. zaten cocuklar ne gorurse onlari yaparlar. ornek olmaliyiz onlara herseyden once ornek olmak gerekiyor. onun disinda zaten onlar guzel yetiseceklerdir.

0

çocukların yalan söylemesine engel olmak istiyorsanız onları iyi bir şekilde yetiştirmeniz gerekmektedir .örneğin onları yalan söylemeye gerek kalmalarını sağlamalısınız .eğer yalan söylemeye teşvik ederseniz çocuklar yalancı olup çıkarlar çocuklarınızı yetiştirme şekliniz çok önemlidir .özellikle de bir şey olduğunda çocuklarınızdan asla yalan söylememesi için onlarin dogruyu soylemelerini istemelisiniz ya da onlara bir şey yaptiginda bağırıp çağırmak yerine dogruyu soylemelerini saglamalisiniz . çocuklar bisey yaptıklarında size anlatmaları gerektiğini aciklamalisiniz.