1

işte bazı insanlar aşkım ne demek olduğunu gerçekten hala anlayamamış. aşk sadece bir kişi de yaşayabilirsin ve bu ömür boyu sürer. mesela şöyle örnek vereyim. alın yazın vardır, sen onunla evlenmişsin ve bu mezara kadar gitmiş işte bu aşktır bana göre hani sevgi ile aşkın arasında dağlar kadar fark var. her şeyi sevebilirsin. bizler nasıl diyoruz annemizi, babamızı, bu çiçeği, şu böceği seviyoruz diye işte sevgi budur. yani herkese vereceğim bir duygudur
annene ,babana ,kardeşine, akrabana, dostu, nar ,çiçeği, böceği, balayı ,yemeye bunlara sevgi verebilirsin ama hiçbir şekilde aşk veremezsin. çünkü aşk sadece iki kişi karşılıklı bir şekilde aşık olur ve o iki kişinin hiçbir şekilde gözü hiçbir şey görmez bu aşk mezara kadar gider. yani ben normalde aşka inanmayan insanlardanım yani insanların aşkına inanmayanlardan çünkü insanlar sevgiyle, aşkı ,hoşlantı birbirine karıştırıyorlar. bence bu olmaz olan bir şey bence bana göre aşk ferhat ile şirin zamanında kalmış artık onlarla beraber de ölmüştür. hani şimdiki aşklar biz aşığız diyorlar ama hiçbir şekilde o karşı taraftaki ne bir şey olduğunda onlar da onunla beraber ölmüyor ,sadece kelimede bence ağızdan çıkan iki kelime sana aşığım veya seni seviyorum hani sevgiyi ağızdan söyleyemezsin, yaşayamazsın insan sevdimi aşık oldum kalpten söylemesi lazım kalbi ile sevmesi veya aşık olması lazım. ben insanları gerçekten anlamıyorum neden yani aşkım diğer duygularla karıştırıyorlar gerçekten anlamıyorum. bence biraz araştırma yapsalar bu konu hakkında aşkın daha üstün olduğunu anlayacaklar ama yapacak bir şey yok. inşallah benim bu yazdığımı okuyan arkadaşlarım anlamış olur aşkın ne demek olduğunu en azından öğrenmiş olurlar. ben bu konu hakkında fazla silip bilgiye sahibim çünkü ben çok araştırdım hiçbir şekilde aşk diğer duygulara benzemez.

0

aşık olma sınırı yoktur. insan her şeye aşık olabilir. doğadaki her şeye aşık olunabilir. ama insanlar konusunda aşık olmak sınırlıdır. bir insan sadece ruh ikizine aşık olur.

1

aradığı aşkı sadece birkere hisseder diğerlerinde hoşlantı veya sevgidir.