1

hayır insan aşık olmak zorunda değil insan bazen aşık olmadan da evlenir ve çok iyi ve çok güzel mutlu hayatı olur bir çoğu kişi gördüm aşkla evlilik yapmış sonu hüsran olmuş hiç mutlu olmamış mesela ben aşık olmadan evlendim görücü usulüyle hatta ben eşimi hiç tanımıyordum. hiç bizim tarafta değildi başka bir memleket dir. görücü usulü evlendim yani elbette insan aşık olur evlendikten sonra da insan aşık olabilir mesela ben evlendikten sonra eşime aşık oldum o da aynı şekilde çok şükür şu anda çok mutlu bir hayatımız var sağlık sorunlarımız hariç bir de biraz maddi durumu hariç gül gibi geçinip duruyoruz ve birbirimizi çok bağlıyız biz birbirimizi çok seviyoruz.

0

hayır aşık olmak bir zorunluluk değildir hayat geldiğimiz zaman insan ister istemez bir şeyler arar belki aşkı arar belki başka şeydir aradığı ama aşkla karşılaşır bir şekilde yolları kesişir veya bu duygudan haberi bile olmayan insanlar da olabilir bilemem bu kişiden kişiye değişebilir. insan illa aşık olmak zorundadır diye bir kavram söz konusu olamaz. insan farkında olmasına aşık olur veya isteyerek de aşık olabilir bilemiyorum ama genellikle karşısına çıkar aşk bir şekilde. aşık olucam olmalıyım dediğiniz zaman aşık olmuyorsunuz yani öyle ansızın kapıyı çalan birşeydir hani bu erosun okunu forlatması gibi birşey sizde öyle etkiler yaratır ki hem seversiniz aşkı hemde öyle acı çekersiniz ki sopursunuz aşktan yani her insan da farklı etkiler yaratabilir aş duygusu. bu duyguya kapılan insanlar çoktur normal olarak an yaşamadığı şeyi bilmez yaşadığını bilir ve ancak bu sayede tecrübe sahibi olur olgunlaşır ve büyür. insanın karşısına beklemediği şeyler çıkabilir aşkta bunlardan biridir. insan hayata geldi diye illa aşık olmak gibi bir zorunluluğu elbette yok bazı inanlar aşkı bilmeden ve hiç tatmadan da bu dünyada göçüp gittiler. aşk farklı birşeydir insanın insnaın dünyasını değiştirir adeta yerle bir eden insanın duygularını talan eder. aynı zaman da baplılıktır snakş kanınıza dolaşan bir bağımlılık gibi sizi kendine çeker. yani hem yerin dibini görürsünüz aşıkken hemde en yükseklere göklere çıkarsınız ve aşağı düşersiniz arada sallantıda olduğunuzda olur aşk insana kendini unutturur bu bakımdan bence herkesin aşkı yatması büyümesi olgunlaşması açısından güzel bir tecrübedir.

0

aşık olmak bir zorunluluk değildir zaten hadi ben bir aşık olayım deyip bu duyguyu yaşamak gibi bir seçenek olamaz. aşk bir anda gelir bana göre aşk insanı habersizce yakalar. mesela sevgi ve saygı bir tercih olabilir ama bana göre aşk öyle değil.

0

aşık olma erdemi duygusu ben aşık olacak demekle olunacak bir duygu bağı değildir birini görür etkilenirsin daha sonra sezimler daha da gönül anlamında yakınlaştığını hisseder taki gece yatarken ya da sabah kaltığında aklına geliyorsa savaş savaş aşık olmuşsun anlamı çıkar her insan aşık olacak diye bir şey yoktur ama gönül anlamında hafif bir yakınlaşma sevğisi istese de istemese de olacaktır

1

insan şefkate ve sevgiye açtır çünkü. sevmek sevilmek ister

1

aşık olmak zorunda değiliz tabii ki de bunu kendin belirleyemiyorsun yani aşık olmak için çaba sarf eden falan var ama yani bence bu mümkün olmayan bir şey çünkü belli bir süre sonra zaten kendi kendine karşına çıkıyor .kesinlikle kendin belirleyemiyorsun tabii ki de aşık olmak zorunda değiliz aşık olmayan bir sürü arkadaşım var herkes aşık olacak diye bir dünya yok tabiikide.

1

aşık olmak zorundayız! biz istemesek bile kalbimiz bize secim hakkı vermez. her ne kadar ayrılık zor olsada aşka dahil olgunun unutmamak lazım.

1

aşık olmak odundan değiliz ama çevremizde çift görünce neden bizimse yok diye düşünüyoruz o yüzden hep istiyoruz sevgilimiz olsun sevgilimiz olunca ab çok bağlanıp aşıl oluyoruz ben bunun sonrasında hüsran başlıyor en iyisi aşık olmamak tabi bu sizi seveni oynakmak anlaöına gelmiyor empati kurarak çevrenizdekilere yaklaşın

1

aşık olmak zorunda değiliz tabiki ama yaradılışımızda kendimizi birine ait hissetmek ilgi ve şefkat görmek var. istemdışı kapılıyoruz birine

1

aşık olmak da bir tercih bence. aşık olacagimiz insanı kendimiz seçiyoruz sonuçta. kimse gidip çok çirkin bir kadına aşık olmuyor. ya da çok fakir bir adama. olursa da istisna.