0

bence insanlar umudu olmadan yaşayamaz. umut her zaman gerekiyor hayatımızda umudumuzu kaybedersek varmak istedigimiz sonuca yada hayallerimize kavuşamayiz . umudu tükenmiş insan herseyden vazgeçmiş insandırr zzaten bunun sonuçları da iyi olmuyor genelde o yüzden ne olursa olsun bir umut her zaman vardır. hersey bitti demekle bitmiyor allahın işi belli olmaz . ne güzel demişler umut yoksa bile umut vardır . pes etmemek sabırlı olmak lazım neyin ne zaman olacağı belli olmaz belki de lazım olan zamandır önemli olan umudu kaybetmeden beklemek

0

insanların yaşaması için umut olması lazım.umutsuz insanlar amaçsız insanların yaşaması biraz zordur umut yoksa hayattan zevkte alınmaz umutlar insanların hayata pozitif bakmasını sağlar moralli olmasını sağlar.yoksa öylesine yaşar gider insanoğlu.umutlar bizde olumlu hayaller kurmamıza sağlar.bu hayaller bizi ayakta tutar.

1

eğer yaşama denirse buna insanlar umut olmadan da tabii ki yaşayabilirler. ama bu sadece kuru kuruya bir yaşamaktır. biz insanları ayakta tutan şey zaten kesinlikle umutlarımız ve hayallerimizdir. insan umudu olmadan hayattan keyif almaz. yapmak ve yaşamak istediği şeyleri sürekli olarak erteler çünkü artık hayattan bir beklentisi kalmamıştır. hayattan bir beklentisi kalmayan ,her şeyden vazgeçen ,yaşama sebebi olmayan insanlar hayata dair umutlarını kaybetmiş olurlar. hayata dair umutlarımız olacak ki yaşamak için de bir nedenimiz olsun bir şeyler için çabalayalım. ama hiçbir umudumuz kalmazsa sadece nefes alarak hayatta kalmış oluruz. bomboş bir hayat süreriz. bana göre bu da yaşamak değil yani yaşamak sadece hayatta kalmak değil. hepimiz şu anda belki hayattayız ama hiç kimse bir diğeriyle aynı değil. kimisi benimki çoktan yaşamaktan vazgeçmiş sadece ömür tüketiyor. kimisi de hala vazgeçmiyor işte umutlarını sıkı sıkıya sarılarak hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyordur. belki hayattan çok fazla darbe alabiliriz, düştüğümüz hatta yıkıldığımız zamanlar olabilir acımızı da çekeceğiz ama bunu kesinlikle fazla uzatmamak gerekir. hayata geri dönmek için umutlarımıza hayallerimize bir yerden tutunmaya ve sarılmaya başlamalıyız. yani bu soruya cevabı evet insanlar umut olmadan yaşarlar ama bu sadece kuru kuruya bir yaşamak resmen bitkisel hayat sürmek gibi bir şeydir. insan umutsuzda yaşar ama umudu olunca bir başka yaşar. hayattan keyif alır ,insanları sever ,beklentileri olur ve bunlar için çabalar hayatı dolu dolu yaşar yani asıl yaşamakta budur zaten.