0

hayal insanı dünya da var eden duygunun düşüncenin en başında gelen bir olgudur. bir şeyi gerçekten yapmak ve gerçekleştirmek için önce insan hayal eder sonuçlarını başlangıcını her şeyini. olsa nasıl olur olmasa nasıl olur. yaşam şartlarına göre de insanların hayalleri şekillenmektedir. kimi zenginliği kimi mutluluğu kimi kariyeri kimi daha bambaşka şeyleri hayal ederek var eder kendisini şu dünyada. japon sazan balıkları da aynı şekilde var olmaktadır. japon sazan balıkları konuldukları kabın şeklini alırlar ve kap ne kadar küçükse japon sazan balığıda o derece küçük olur, akvaryumu ne kadar büyütürsen balıklarda o kadar büyür. insanlar da böyledir. ne kadar hayal edersen o kadar var olursun bu dünyada ve her insan kesinlikle bir şeylerin hayallerini kurarlar. gerçekleitirmek için uğraşır çalışırlar.

0

hayalleri olmayan insan yaşar ancak rüzgarın savurduğu tarafa doğru ilerler çünkü o kişinin bir hedefi yoktur ve fazla başarılı bir insan olabileceğini düşünmüyorum. hayallerin ise paylaşılması gerektiğini düşünmüyorum.

0

benim hayalim en çok sevdiğim bir yuvamız olması mutlu ve huzurlu bir şekilde onunla yaşamak istiyorum. inşallah onunla evleniriz. bu hayalim gerçek olur inşallah.

1

insan ister istemez kendi kendine hayaller kuruyor. sanki yaşamanın gereği buymuş gibi. benim en büyük hayalim ise sevdiğim adamla evlenip huzurlu, sağlıklı, mutlu, aşk dolu bir yuva kurmak. inşaallah gerçekleşir bu hayal.

1

biz insanların her zaman bir hayali vardır. gerçek olsa bile o hayal yeni bir hayale kapılırız . mesela benim şu anki hayalim borçlarımın bittiğini görmek biraz zor bir hayal ama umut dünyası işte . eminim bir gün biterse yeni bir hayalim olur.

0

hayırlı bir iş, hayırlı bir eş ve hayırlı bir evlat. aslında çokta büyük hayaller değil bunlar. herkes istediği hayatı yaşar umarım.