1

elbetteki etrafımda böyle insanlar vardır bununşçşn telefon eden soran. eğer merak ettiğim bir durum varsa birşey sormak için falan bende ararım ama özel olarak çıkar için vs. görüşmem. sevmem böyle şeyleri pek yani insanlara böyle yaklaşma dikkat ederim buna ihtiyacım düştüğünde aramamaya özen gösteririm.

1

bötle insanlar çok fazla var etrafımda ama ben bunu doğru bulmadığım için onlardan uzak durmaya çalışıyorum. ve onlar gibi yapmıyorum çünkü sevmiyorum böyle şeyleri.

1

günümüzde bütün insanların böyle olduğunu düşünüyorum. hatta çok yakın akrabalarımız bile bir çıkarları olmadan yanımıza çok yaklaşmıyorlar. kendileri böyle yaptıkları için karşılarındakilerin de aynı tutumda olacağını düşünüyorlar herhalde. benden bir şey ister mantığıyla kendilerini uzak tutuyorlar işleri düşmediği müddetçe. hele de en ayar olduğum şey şaka yapar gibi arayıp söze sana bir işim düştü demeleri yok mu... neden ve nasıl bu hale geldik anlayamıyorum. büyüklerim anlatıyorlar eskiden böyle şeyler yokmuş. insanlar birbirlerini bir gün bile aramasalar hemen bir sorun mu var diye evlerine giderlermiş. şimdi insanların senden çıkarı olduğu kadar değerlisin. düşünüyorum acaba ben böyle bir şey farkında olarak veya olmayarak yaptım mı diye. ama yapmadım sanırım. çünkü en basitinden eğer bir nota bile ihtiyacım varsa zaten hali hazırda yanımda olan ve görüştüğüm insanlara giderim. aram olmayan birinde olduğumu öğrenirsem de sadece not için asla onun yanına gitmem. bu örnek de düşüncemi karşılıyor sanırım. sabrınız için hepinize çok teşekkür ederim.

1

var. yaklaşıyorum da çünkü onlar bana muhtaç kaldıkça istediklerimi yapmak zorunda kalıyorlar. her şey karşılıklı.

1

ben insanlara hiçbir zaman çıkarlarım doğrultusunda yaklaşmadım. bana bu şekilde yaklaştığını hissettiğim insanları da hayatımdan çıkarmaktan hiç tereddüt etmem.

1

tabi ki her insanın çevresinde böyle insanlar vardır, aramaz sormaz bir ihtiyacı olduğunda kardeşim diye arar hal hatır sorar. bende arayıp sormuyorsun diyince sen sanki arıyorsun diyip üste çıkmaya çalışır. tamam ben aramıyorum ama bir ihtiyaç olduğundada aramam kardeşim diye yalakalık etmem.

2

farrkında olmadan böyle davrandığım insanlar yok buna eminim ama çevremde o kadar çok işi düşünce yanımda biten kardeşim kardeşim diyen insan var ki beni benden alıyor aylarca aramayıp işi düşünce yanımda biten veya arayan samimiyetsiz insanlar beni çileden çıkartıyor ve yardımcı olmak istemiyorum onlara

1

öyle insanlar her çevrede oluyorlar.

2

öyle insanlar olduğu için arkadaş çevremi o kadar azalttım ki inan ki toplasan 3 arkadaşım vardır. ben kimseye öyle yapmamaya çalışıyorum.