0

hızlı yaşa genç öl cesedin yakışıklı olsun diye saçma bir laf var insanlar arasında.ama çok yaşamak da iyi değil bence

0

uzun bir ömür yaşayacağımı bilmem imkansız. rabbim bilir.benim ilmimin dışında. ben sadece rabbimden yaşayacağım ömrün hayırlı ve sağlıklı bir ömür olmasını temenni edebilirim. ecel saatini bilemedigimiz için bu konuda yorum yapmam çok doğru olmaz.

0

ömrümüzün uzun mu kısa mı olacak bizim elimizde olan bir şey değildir yaşayacağımız ömür allah tarafından belirlenmiştir ölüm zamanımız allah'ın belirlediği süreden ne bir gün uzun ne de bir gün kısa olabilir sadece sağlıklı bir yaşam sürmek bizim elimizdedir allah'ın bize verdiği ömrü sağlıklı huzur ve mutlu bir şekilde yaşamak bizim elimizdedir

0

sağlıklı mutlu huzurlu ve sevdiklerimizle birlikte uzun ömürler güzel olur.

0

hic uzun bir hayat yasayacakmisim gini gelmiyor merakli insanlar fazla yasamiyor da zeten ama uzun yasarsam sana söylerim bro taktik falan :))

0

uzun bir ömür elbete yaşanabilir.hani hapşurunca insanlar çok yaşa der.ben iyi yaşa derim.sadece ben değil bir çok insanda böyle der.çok yaşamak değil iyi yaşamak önemlidir.öyle uzun yaşadı diye birine kafir diyemeyiz.

1

zaten uzun bir ömür boyu yaşayacak olan insan öyle bir düşünceye kapılıyorsa o insan benim gözümde kafirdir. sonuçta rabbim bizleri topraktan yarattı ve bizler tekrar topla geri gireceğiz. hani canı veren de allah'tır ,alanda allah'tır. hiçbir şekilde öyle bir düşünceye kapılmadım benim ömrümün ne kadar olduğunu, yaşayacağımı sadece allah bilir, ben bilemem yani bizler bilemeyiz eğer uzun ömürlü yaşayacak olan olsaydı "peygamber efendimiz hz muhammed sallallahü aleyhi ve sellem " olurdu, demek ki; o yaşamadığına göre hiçbir müslüman da veya kul diyelim daha mantıklı uzun bir ömür şekilde yaşayamazsın. diyorum ya sadece allah bilir.

1

uzun bir ömür bana cazip gelmez. allah sağlıklı bir ömür versin. tüm sevdiklerin göçüp gittikten, seni bu dünyada anlayan akranın, arkadaşın olmadıktan sonra neye yarar uzun ömür. lanet gibi bir şey. o yüzden sağlıklı ve mutlu olsun, uzun olmasa da olur.

0

vallahi öyle bir düşüncem hiç olmadı yani. allah ne kadar nasip ettiyse allah ne kadar ömür verdiyse o kadar yaşarız. tabii ki herkes uzun ömürlü olmayı çok ister ama benim öyle bir dileğim olmadı şimdiye kadar. sağlıklı yaşayın huzurlu yaşayın mutlu yaşayalım kısa yaşasam da olur yani söylediğim gibi ömrümüz yazılmıştır zaten. ne kadar nasip ettiyse o kadar yaşariz önemli olan sağlıklı huzurlu mutlu yaşamaktır benim için ve ailemle birlikte inşallah ..uzun ömürler diliyorum herkesin ailesine de..