0
0

evet uzatıyor yalnız çocuk yaşlarda yaparsanız faydasını görürsünüz. sporculara dikkatle bakın çoğunun boyları uzundur. oynadıkları spor dalına göre de değişebilir ama çocukken ve küçükken basketbol oynarsanız boyunuz daha uzun olur yani boyunuz uzuyor ciddi fayda dağlıyor gerçekten çünkü tam gelişme çağında oluyorsunuz sporla da harmanlanınca daha güzel oluyor

0

basketbol boyu uzatır mı dersen uzatır çünkü uzuvlarımız bir yukarı bir aşağı indiği yer çekimi meselesi yüzünden insanların uzuvları uzuması mümkündür. mesela ay'a gidenlerin 10 cm uzadıkları görülmüştür. eğer fizik göre yer çekimi yere doğru değilde havaya kaldırsaydı bizi uzamak ne kelime 3 haftada bir 2 cm demek 1 senede dev falan olurduk.

0

çocuk yaştan yani büyüme ve gelişimin hızlı devam ettiği yaşlarda oynanırsa boy uzatır yetişkinlerde ise herhangi bir yaş uzatmasi söz konusu değildir .

0

genetik dır boyun uzaması basketcilerde uzunlar dan seçilir

0

evet basketbol boy uzatır. özellikle çocukken başlamak lazım. mesela okula giden çocukların basketbol oynaması lazım ki; boyları uzun olsun. mesela benim kardeşim basketbol oynuyor oynuyor şu an 1.85 boyunda, ben oynamadım 1.68 boyunda kaldım. yani sülaleden kısa benim diyebilirim ama keşke oynasaymışım basketbol oynadım ama o kadar oynamadım yani mesela benim de oğlum var. okula gönderdimde basketbol oynamasını isteyeceğim boyu uzun olsun diye. çünkü zıplayarak topu attığımız için boy uzatıyor.

0

basketbol oynamak tabii ki de boy uzattığını söyleyebilirim. çünkü sıçrayarak oynanan bir oyun olduğu için oldukça boyumuzu uzattığını düşünüyorum.

0

basketbol oynayan biri surekli ziplayarak oynadigi icin boyunun uzamasi mümkündür