0

teknoloji aslında iyi bir şey yani düzgün doğru bir şekilde kullanılırsa hiçbir zararını görmezsiniz. lakin saçma sapan nedenlerle saçma sapan durumlar için teknoloji kullanılırsa bu siz de ciddi bir zararlara yol açar. teknolojinin yoksa insana da sağlığa bir zararı yoktur. tek zararı radyasyon etkin dediğimiz hızlı bir virüs haline gelen sistem onlara dikkat edilmesi gerekilir.bundan dolayı da teknolojide hoş vakitler telefonlarda bilgisayarlarda tabletlerde özellikle sık sık kullandığımız teknolojik aletlerde gereksiz zaman geçirmeyelim çünkü ciddi bir radyasyon yayıyor telefon şarj edeceğiniz zaman mümkün olduğunca yattığınız yerden uzak tutun bir süre sonra beyni etkilemeye başlıyorbu devirde teknoloji şart ama doğru kullanılırsa yoksa istediğiniz her şey elinizin altında oluyor bir zararı olmaz. televizyonda çıkan haberlerin çoğu da yalan telefon zararlı televizyonun zararlarıbilgisayar zararlı tablet zararlı bunların çok psikolojik bir savaş doğru kullanılırsa hiçbir eksiğini görmezsinizher şey şu an internet üzerinden gider diyor parayı da internet üzerinden kazanıyorsun sınava gireceği zaman başvuru internet üzerinden yapıyorsun �zgeçmişine internet üzerinden bakıyorsun vesaire şeyler teknoloji yani sıkılmak yerine araştırmak için kullanırsanız en azından hem vaktiniz boş geçmez hem de bilgi sahibi olmuş olursunuz.bunlara dikkat edelim lütfen teknoloji kadar güzel bir şey var mı internet kadar güzel bir şey var mı bakın mesela sorumani internet üzerinden giriliyor her şeyi internete bağlı şu anteknoloji bu kadar gelişmemiş olmasaydı bilgisayarlar olmasaydı internet olmasaydı telefonlar gelişmemiş olmasaydı bu sorumaniyi göremeyecektik araştırmak bilgi sahibi olmak yani kısacası hayatınıza yeni bir bakış açısı yaratmak istiyorsanız teknoloji internet bunlar size en kolay yoldan bakış açısı araştırma yapmak için güzel bir fırsat değerlendirin derim ama doğru bir şekilde kullanın teknoloji teknoloji olmazsa hayatımızın birçok kısmı eksik kalıyor zararları da var onlar da şunlar. eskiden teknoloji bu kadar gelişmemişti insanlar arasında samimiyet sıcaklık daha bir bağlıydı şimdi mesela eski samimiyeti eski sıcaklığı arıyor insanlar bunlar da tabii önemli konular işte dedim ya az önce teknolojiyi doğru kullanırsan güzel bir şey doğru kullanmazsan senin sağlığına da zarar hayatına da zarar cebine de zarar yani kısacası karanlık bir dünya beklersin teknolojiyi kullanacaksın iyi bir şekilde ama hayattan kopmayacaksınkafanı sadece teknoloji internette telefona tablete yormayacaksın çünkü hayatın teknolojiden başka daha güzellikleri de var onları da değerlendirmelisin mutlaka ama mutlaka hayattan kopma kopmayalım. yaşamaya değer bir hayatın var hayatımız var bundan dolayı da hem teknoloji yani sanal kısmını ön planda tut hemde gerçek hayatını gerçek samimiyeti gerçek sıcaklığı ön planda tut eğer ki bunu başarabiliyorsak teknolojide güzel hayatta güzel sanal alemde güzel gerçek muhabbetler de güzel bunlar ikisini bir arada tutalım lütfen.

1

bazı olumsuzlukları var elbette. fizyolojik ve psikolojik anlamda teknolojiye bağlı olarak yeni hastalıklar bile girdi hayatımıza. mesela nomofobi, yani telefondan uzak kalma korkusu akıllı telefonlarla bir çoğumuzun hayatında yer etmiş durumda. buna benzer bir çok olumsuz etki örnek verilebilir.

ancak faydalarının yanında kimse bu zararları çok önemsemiyor. teknoloji sayesinde bugün tıp her gün biraz daha gelişiyor.

1

teknolojik gelişmeler insan sağlığına zarar verdiğini hiçbir şekilde düşünmüyorum. bence faydası var. yani teknoloji günümüzde bence bana göre yeterli gibi yani diğer arkadaşların nasıl düşünür bilemem ama ben yeterli buluyorum. zararı da olduğunu hiç zannetmiyorum.