0

kahve içmenin insan sağlığına zarar verdiği durumlar vardır evet. özellikle mide rahatsızlığı olanlar için kafein tüketmek zararlıdır. aynı zaman da mide bulantısına sebebiyet verebilir çok içilen kahve veya gece içilen kahvenin uyku için zararı oluşur. uyku sistemini bozarak düzensiz uyku sorunu meydana getirir . fazla kafein tüketmek vücut sağlığımız için de çok yarayışlı değildir.

0

günde iki fincan kahve içilebilir daha fazlası kalp çarpıntısı yapabilir sağlık için düzenli içilmelidir uzmanlar tavsiye ediyor

0

doktorlar günde bir kahve tüketin diyorlar bunca senedir bir zararını görmedim

0

kahve içmek hiçbir kötü bir durumu ortaya çıkarmaz. hatta kahve içmek vücudu dengeler. efendim ne söyleyeyim, sindirimi kolaylaştırır. günde 3 bardak türk kahvesi tüketmek hiçbir zarar vermez, ama
dördüncüyü içtiğinizde kalp çarpıntısı yapabilir. bunu yanında 3 türk kahvesi 2 nescafe falan böyle paylaşımlar da yapabilirsiniz. ama dişlerinizi sarartmakdan başka kötü bir etkisi yoktur vücut için. bunun yanında türk kahvesi uykusuzluğa iyi gelir, uyumamız gerekiyorsa, üst üste türk kahvesi içebilirsiniz. hatta üst üste türk kahvesi ve nescafe de içebilirsiniz. nescafe veya türk kahvesi gibi içerisinde kafein bulunan maddeler zaten bağımlılık yaptığı için bir süre sonra canınız isteyecektir bir sigara gibi hep içmek isteyeceksiniz yemeklerden sonra özellikle türk kahvesi sindirime yardımcı olur. ishal olunduğunda bir kaşık türk kahvesinin içine limon sıkılabilir ve bu şekilde yenebilir bu da ishalin geçmesine yardımcı olur. kahve osmanlı'dan beri geleneğimizde kültürümüzde olan önemli bir içecektir eskiden türk kahvesinin yanında nane likörü verilirken, şimdilerde bir bardak su ile verilir.

0

kahvenin faydası da çoktur zararı da. burada ki tek denge günlük tüketim miktarıdır. günde 1-2 kahve tüketmeniz durumunda bunun faydalarını görürsünüz. içinde ki kafein den dolayı alzheimera iyi gelir mesela kahve. eğer sütle birlikte kullanırsınız tok tutar, bu hissi verir size. buda diyet yapanlar için cazip hale getiriyor. vücudu dengeliyor süt, karbonhidrat protein bakımından içerdiği yağlardan dolayı falan o yüzden tokluk hissi verir. aynı zamanda bana göre en önemlisi insülin direncini kırıyor. yani ne demek bu sürekli tatlı istemek gibi şeylerin önüne geçebiliyor buda sizin gün içerisinde aşırı derece de tatlı tüketmenizi önlüyor ve kilo, sağlık anlamında size fayda sağlıyor, katkı veriyor. gene içerisinde ki kafeinden ötürü kişiyi zinde tutar. sabah kahvaltıdan sonra güzel bir kahve içip işe giderseniz eğer kahve içtikten sonra ki 4 saatiniz gayet güzel geçecektir. kendinizi iyi hissettirecektir. veya uykusuz bir gece geçirmek istiyorsunuz maç izleyeceksinizdir veya önemli, yetiştirmeniz gereken bir ödeviniz, işiniz vardır gene kahve tüketimi yapmak size fayda sağlayacaktır. ama bunu yapacaksanız önerim sütsüz şekilde tüketmeniz yönündedir. aslında bilinen de bir yanlış vardır, yanlışta demeyelim de ince bir çizgi, bu ince çizgi şudur kahve çarpıntı yapmaz arkadaşlar. böyle bir bilimsel buluş yoktur. ama şu şekilde yapmaz. günde 1-2 veya 3 kahve tüketmek size herhangi bir zarar vermez. ancak 4'ü geçtiği anda bu yavaş yavaş vücutta ters tepkiler vermeye başlar. yani onun dozunu çok iyi ayarlayın. unutmayın ki kafein bir bağımlılıktır aslında. tüketirken buna çok dikkat etmeniz gerekiyor. o yüzden günlük tüketimde 4'ü geçmeyin. geçmeniz halinde kalp ritmine zarar verebiliyor. aşırı kafein tüketimi nabız ve tansiyona zarar vereceği için ister istemez kalp ritminiz de de ciddi sıkıntılara yol açabiliyor bunun dışında mide de ülsere kadar gidiyor çünkü asit salgısını uyarıyor ve bence hepimizin ara ara şikayet ettiği problem, migren. migrene sebep olmasının çok veya az tüketmeye alakası yoktur. bazen günde 1 tane kahve içmek bu nescafe veya türk kahvesi hiç fark etmez bir anda migrene yol açabiliyor. bunun açıkçası nedenini ben bilmiyorum, çok araştırdım farklı farklı bilgiler var bilgi kirliliği var nedendir bilinmez bazen yemek sonrası içtiğim kahve bende çok fazla baş ağrısına, migrene yol açıyor. internette yaptığım araştırmalar da yalnız olmadığımı görünce bir yandan sevindim. bence en kötü etkisi migren yapmasıdır az veya çok tüketim fark etmeksizin. ara sıra vurdu mu çok kötü vuruyor başa.

1

yani her şeyi tabii ki de fazlası zarardır. bence fazla kahve içmemek lazım ama genellikle kahvenin cildimize faydası vardır. ama ben normalde türk kahvesinin çok seven birisiyim ama her gün bir bardak içiyorum. bunu sevdiğimden de zaten fazla aşiriya kaçmıyorum her gün bir bardak içmekten bir şey olmaz. sonuçta küçücük bir fincan yani ama diğer türlü devamlı üç ,dört kere içmek bence çok zarar verebilir. çünkü ben bir ara gerçekten araştırmıştım kahvenin zararı da varmış, faydası da onun için her zaman az olsun hiçbir şekilde zarar görmeyelim.

0

kahve içmek insan sana tabii ki zarar vermez. ki hatta kahvenin ömrü uzattığını söylüyorlar. ama her şeyin fazlası zarar olduğu gibi kahvenin de fazlası zarardır. uykusuzluk yapabilir. yani belki birçok zararı da vardır ben tam olarak bilmiyorum ama ömrünü uzattığını biliyorum kahve içmenin bir zararı bir sakıncası olacağını düşünmüyorum içilebilir ama aşırıya kaçmamak suretiyle icebiliriz.