0

bence yapılan yanlış hiçbir şekilde telafi edilmez. çünkü insan bir kere hata yapar hatasız kul olmaz deriz. her insan hata yapabilir zaten bilerek yapılmayan bir şeydir hata sadece bir kere yapabilirsin. yanlış ikincisini yapmışsa yanlış bile bile yapmışsındır ondan dolayı bence bunun hiçbir şekilde telafisi olmaz. ben hiçbir şekilde bana bir yanlış yaptımi da onu bir daha telafi edemez, ben affetmem hiçbir şekilde yanlış yapan insan ne kadar özür dilesede tekrar gene yapar. çünkü hatasını yapmış gene ıslanmamış bu sefer yanlış yapmış yani bir daha aynı durumda karşılaşacağımız için hiçbir şekilde o kişi asla affetmem onun için telafisi falan da olmaz.

0

bence yapılan yanlışın telafi edilebilmesi nasıl bir yanlışın yapıldığına bağlıdır. eğer çok büyük bir yanlış değilse yapılan yanlış biraz geç olsa da telafi edilebilir. ama gerçekten yapılan yanlış çok ciddi bir yanlışsa karşıdaki kişinin insiyatifine kalmıştır. mesela erkekler aldattığında belirli bahanelerin arkasına saklanarak özür dilerler .bazı kadınlar evet affeder ama bazı kadınlarda kesinlikle bitirir.

0

yapılan yanlışlar boş bir tahtaya çakılmış bir çivi gibidir çiviyi sökersiniz ama izi kalır.yanlışlarda bu şekildedir telafi edilir fakat daima izi kalır.

0

yapılan yanlışa göre değişir telafisi olmayan bi yanlışsa eğer telafi edilemez ama diğer türlü telafi edilir