0

yapılan iyilikler hemen unutulur çünkü kötülük kalıcı ve baki kalır insanın gözünde. ne tür bir kötülük olduğuna da bağlı bu durum tabiki. eğer siz bir çok iyilik yaptıysanız zaten kötülükten yana olmazsınız. ama kötülük yaptınız diyelim ki iyilikler hemen unutulur ve tek yaptığınız o kötülük kalır geriye ve onu hatırlarsınız bu herkeste böyledir aslında. iyilikleri düşünmek onlara değer ve önem vermekte gerekir. kırılabilirsiniz ama sizin içinizi acıtan şey ne ise ona göre davranırsın eğer yapılan kötülük sizin içinizi acıttysa yapılan iyilikleri unutabilir veya görmezden gelir ve karşınızdaki insanı sadece o şekilde değerlendirirsiniz. aslında karşımızdaki insanı karşılıklı değerlendirmek gerekir. hep bir taraf ağır basar bilirşmya iyilik ynaı ya yapmış olduğu kötülük yanı. yani yapmış olduğu bir kötülük bütün iyilikleri silebilir. halbuki yapılan iyilikler de kötülükleri silmelidir. ama bu pek böyle olmaz. genelde kötülükler iyilikleri siler götürür. insan hep kendini savunan bir yaratıktır. yani siz ne yaparsanız yapın insan kendini savunmak için mutlaka bir yol bulur. yapılan iyilikleri de unutmamak ve karşımızdaki insanı ona göre değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

0

çünkü kötülükler insanın içine işler ve insanların canını acitir o yüzden insanlar intikam almak isterler ben bu yüzden olduğunu düşünüyorum.

0

cunku insanlarin yaptigi iyilikleri sanki insanlarin goreviymis gibi davraniyoruz cohu zaman. hemen bir kotuluk gordugumuzde de unutamamiz bundan oldugunu dusunuyorum.

0

insanlar onları mutlu eden şeyleri çabuk unuturlar fakat acı fiziksel bir duygudur ve unutulması zordur. evet tam olarak nankörlüktür fakat nedendir bilinmez insanların mutsuzluğa yatkın olmalarından kaynaklanmaktadır. iyilikleri hatırlayarak mutlu olmak yerine kötülüklerle mutsuz olmayı tercih ederler. bir insana 10 iyilik yapın. yalnızca 1 yanlışınız sonucunda o kişi düşmanınız olabilir.

0

çünkü insanlar genel olarak biraz nankör oldukları için ve bu nankörlüklerini de ortaya koyma biçimlerini ifade edebilmek için en ufak bir kötülük de bütün yapılan iyilikleri görmezden gelerek o bir kötülükle insanın hakkını vererek nankörlüğünü ortaya koyar. o yüzden bütün insanlar nankör olmayabilir ama genel olarak bu sorun yaşanmaktadır.

1

çok doğru bir soru sormuştun gerçekten yapılan iyilikler çok çabuk unutulur ama kötülükler unutulmaz çünkü iyilik birine yaptığın zaman sana çok değer veriyor ve senden iyisi yoktur onun için eğer işi bittiği zaman hiç seni tanımıyor yani bu da demek oluyor ki insan herkesin işi ne kadar değerlidir onun için iyilikler çok çabuk unutulur ve kötülükler unutulmazsın.