0

erken uyumaktan ziyade düzenli ve yeterli uyumak sağlığa yararlıdır.uyku vücudumuzun ekmek ve su gibi bir ihtiyacıdır.eğer yeterince uyuyamaz isek vücudumuz yorgun düşer.onun için uykumuza dikkat etmeliyiz.

1

vücudun özellikle belirli saatlerde uygun olduğu eylemler vardır. mesela akşam ve gece saatlerinde vücudun dinlenmeye ihtiyacı vardır. dinlenen bir vücut ve beyin sabah saatlerinde daha yaratıcı olur. akşama kadar da tekrar yorulur ve dinlenme ihtiyacı belirginleşir. vücutların ihtiyaçlarına kulak verirsek sağlıklı bir hayatımız olur. bu nedenle evet erken uyumak sağlığa yararlıdır ama çok uyumak değildir.

0

yani akşam oldu mu insanlar uyuyabilir. bunu hiçbir şekilde zarar falan olmaz, yararı olur. en azından uykusunu almış olur. sonuçta insan evladı uykuyu çok sevdiği için hatta bazen uykuya doyamadıklari için hiç uyanmak istemezler. hani ne kadar erken uyurlarsa en azından sabah da o kadar erken kalkarlar uykularla almış bir şekilde sabah havası temiz bir hava'dır ve sabah havası insanı dinç tutar. normalde sabah erken kalkıp kahvaltı yapılması gerek erken uyumanın faydası olduğunu belki şu anda söylediklerinden anlamışsındır. erken uyumak insanın her zaman iyi bir şekilde uyuduğunu ve uykusunu almış olduğunu gösterir. güne güzel bir zihinle başlayabilir. ondan dolayı bence bizler de erken uyuyup, erken kalkmalıyım diye düşünüyorum.

0

erken uyumak sağlığa yararlı mı bilmiyorum ama saat 11 de insanın uyuyor olması gerektiğini duymuştum .çünkü saat 11 ile 12 arasında insanın hücreleri yenileniyormuş. bu yüzden o saatler arasında uyumamız gerektiğini duymuştum. bir de erken uyuyup erken uyanmamız gerektiğini biliyorum. peygamber efendimiz sabah ezanında uyanır ve bir daha hiç uyumazmış. hatta sabah ezanının o kadar erken saatte olmasının bile bir önemi varmış. sabah ezanı saatinde gökten rahmet yağarmış. o yüzden peygamber efendimiz o saatte uyanıp bir daha hiç uyumazmış. sanırım bu yüzden erken uyuyup erken uyanabilmek için erken uyumanın sağlığa yararlı olduğunu söylüyor olabilirler.