0

çünkü annenin sütü bebeğinin ihtiyacı doğrultusunda bebeğe özel üretilir. bebeğin doğum hikayesine, erken ya da geç doğum olmasına, boyuna kilosuna sindirim sistemi şekline ve bu yüzden kabul edeceği yağ ve protein miktarına ve eksiklerine bağlı olarak içgüdüsel muhteşem hesaplarla üretilir. vücudun bizden daha iyi matematik bildiği bir gerçektir. kısaca her annenin sütü kendi bebeğine özeldir. sindirimi daha kolaydır. her an istenilen ısıda yanımızda bulunuyor ve zahmetsizce veriliyor olmasının yanısıra bebeğin bağışıklık sistemini güçlendiren enfeksiyon karşıtı antikorlar açısından tam anlamıyla ihtiyacı giderecek ölçüde zengindir. emzirme esnasında annenin salgıladıgı hormonlar da anne rahmini toparlar, doğum sonrası kanamaları engeller, vücudun eski formuna girmesine katkı sağlar. ilk emzirme ilk bir saat içinde yapılmalıdır. bebek mutlaka en az altı ay anne sütü ile beslenmeli. altı aydan sonra anne sütü ile birlikte ek gıda başlanmalıdır. doktor kontrolünde süt yetmediği durumlarda destekle devam edilebilir. süt üretimi bebek ihtiyacına göre değişir o yüzden ilk altı ay diğer gıdalarda değil emzirmede ısrarcı olmak gerekli. bir yıldan fazla emziren annelerde bazı hastalık riskleri de düşüyor ki bu da bir artı. bu hastalıklar diyabet, kalp hastalıkları, romatizma, yumurtalık ve meme kanseri riskleridir. en doğru emzirme süresi iki yıldır.

0

bebeklerin kişisel ve sağlıklı olmaları açısından ilk 6 ay anne sütü önemlidir.

1

kesinlikle en az 6 ay verilmeli. çünkü emzirmek çocuğun sade karnını doyurmak değil. onun bağışıklığını kuvvetlendirmek, hastalıklara karşı direncini artırmak, annesi ve dünyayla bağlarını güçlendirmek gibi bir çok etkiye sahip. adeta bir sensör görevi gören süt bezleri çocuk göğse temas ettiğinde algıladığı duruma göre süt salgılıyor ve çocuk hastaysa salgılanan süt bu bilimsel olarak antibiyotik niteliğinde şeklinde değerlendiriliyor. o yüzden anne sütü çok önemli. şartlar elverdiği sürece emzirilmeli ve özellikle ilk 6 ay tercih edilmeli.

0

ilk 6 ay anne sütü derler çünkü anne sütü içindeki vitaminler ek gıdalar da dahil hiçbir şeyde yok . çocuğun kemik gelişimi bağırsak gelişimi için çok önemlidir anne sütü . bir sıkıntısı yoksa anne vermelidir . ben hamile kaldığım için 3 ay verebildim daha sonra sütüm kesildi ama zevkten bırakmadım tabiki bazı anneler sirf emzirmek zor geldiği için sütü olmasına rağmen bırakıyor anlam vermiyorum annesin sen ve o süt o bebek için çok önemli onu hastalıklardan koruyor daha sağlıklı bir insan yapıyor. işte herkes anne olamıyor malesef sözde anne oluyorlar .

0

bebeklerin sağlıklı olması için 6 ay boyunca bebeklere anne sütü verilir. 6 aydan sonra ek gıdaya geçilir. normalde doktorlar 6 aydan sonra ek gıda öneriyor ve 2 yaşına kadar bebeği emzirmesi lazım annenin ,bebeğin sağlığı açısından anne sütü kadar hiçbir şey faydalı değildir. faydalı olduğu için anne sütü gerekli hani bazı sporcular bile anne sütünü parayla satın alıyorlar bir ara gazetede falan okumuştum. yani inek sütünden daha sağlıklı diyebilirim. anne sütü bebeğin hastalanmaması için hastalansa bile çabuk iyileşmesi için anne sütü her zaman gereklidir.

0

ilk 6 ay anne sütü verilir, çünkü bebeklerin kemik gelişimi için en önemli şey anne sütüdür. daha fazla emmenin de pek bie yararı yoktur. bundan sonra besin değeri yüksek olan yiyecekler verilmelidir.