0

toplum içerisinde en zor geçinen insanlar asgari ücretle çalışanlardır.

1

ben asgari ücretli bir elemanım ve bir evin tüm sorumluluğu bana ait değil. kiramız gayet cüzzi bir miktar olmasına, mutfak masrafımız normal bir aileye göre daha az olmasına karşın iki aydır alım gücüm çok düştü ve kendi yağımda kavrulamaz oldum.

çocuklu bir ailenin, hele de büyük şehirde yaşıyorsa asgari ücretle geçinmesi çok zor. tek dostu kredi kartları oluyordur kesin. o yüzden enflasyonun düşmesi maaşlara zam gelmesinden daha önemli diye düşünüyorum tüm millet adına.

bu sene bir ilk olarak asgari ücret tespit komisyonuna katılan bir asgari ücretli borçlarımı ödedikten sonra bana üç lira kalıyor şeklinde konuştu. sanırım etkili oldu ki asgari ücret 2020 lira oldu. ama mühim olan yeni yılda bu parayı işveren verebilecek mi? ve en önemlisi enflasyon bu seviyelerde mi kalacak yoksa yine maaşları güneş görmüş kar gibi eritecek mi. 2019 da göreceğiz artık.

0

asgari ücretliler tabiki zor geçinir. 2 bin tl oldu fakat o artsa da zaten eve alınacak her malzemenin fiyatı arttı. yine de geçinemeyeceğiz.

0

nasıl yaşamak istediğine bağlı aslında bu durum. eğer az ile yetinen bir insansa ve tekse sorun olmaz. ama genel olarak zor bu maaşlarla geçinmesi.