0

asgeri ücret her ne kadar az olsada bu seneki artış yeterlidir

0

bence hiçbir şekilde yeterli olmamıştır çünkü enflasyon zaten ortada kimse iş bulamıyor herkes nasıl çoluğunu çocuğunu besleyeceğini düşünüyor zaten dolar yükseldi amerika ya bakınca orada bizim aldığımızın dolar karşılığı olarak iki üç katını alıyorlar ve birde bu işçi ama burada öyle bir şey yok zaten sigortasız çalışan işçi sayısı belli orada ise sigortasız işçi çalıştırana bu hapis cezasına kadar gidiyor hem birde işçiye saygı var burada ne yaparsa yapsın sokakta iş arayan çok mantığından gidiyorlar zaten şu anda işsizlik maaşı vede asgari ücrete yapılan zamdan fazlası iş verene teşvik olarak gidiyor bu iş böyle yürümez birisinin buna bir çözüm bulması gerekiyor halkımızın sırtından beslenmeyecek birisinin.

0

asgari ücrette olan zam birçok kişiyi memnun etme noktasında fifty fifty'dir. asgari ücret bu ülkede kişinin yaşam koşullarına bağlıdır. kişinin evi kiraysa, çocuklar varsa ve çocuklar okula gidiyorsa 2000 tl o aileye yetmeyecektir. çünkü ev kiraları sadece 1000 tl den başlıyor. bu durumda geriye kalan 1000 tl kalıyor. 1000 tl ile yaşamak nasıldır siz azcok tahmin edersiniz. bu zaman dilinde pazar ürünlerine çokça zam gelmistir. ekmek, et, soğan, patates fiyatları çok yükseklere çıkmıştır. gerçi firsatcilar bu duruma ön ayak oluyor ama sonuçta patates, soğan yüksek fiyattan gidiyor.

0

valla buna da şükür diyorum ben en fazla 1850 falan olur diye düşünüyordum şaşırtıcı bir artış geldi benim açımdan . yeterlilik konusu göreceli bir konu yorum yapmak istemiyorum o konuda.

0

vallahi artışını yeterli olduğunu düşünmüyorum ben.. 3000 tl olsaydı daha yeterli olurdu diye düşünüyorum. buna da karşı çıkacaktır türk milleti.. çünkü 3000 tl bu şartlarda yine çok iyi para değil ama 3000 tl olarak bekliyordum. yine olmadı neyse buna da şükür diyelim inşallah gittikçe artar bana göre yeterli bir miktar değil yani 20020 tl..:(

0

asgari ücret artışı yeterli olmamıştır. nedeni ise verilen ücret bekar biri için yeterli düzeyde fakat evli çocuklu aileler için yeterli düzeyde değildir.

0

asgeri ücrette 400 tl artıs olmuş bir insan için yeterliyse geçinebilirse ne mutludur diye düşünüyorum.

0

evet asgari ucretin 400 tl lik artisi yeterli olmustur.