0

siyah noktalardan kurtulmak için öncelikle kesinlikle cilt temizliğine önem gösterilmesi gerekir. siyah nokta genellikle kirli deri altında ortaya çıkar. yeterli temizlenmeyen ciltlerde siyah nokta ve sivilce problemler meydana gelir. o yüzden cildimizi her gün düzenli olarak temizlemeye özen göstermeliyiz. cilt tipinize uygun olan bir temizlik ürünü ile jel ya da köpük olanları tercih edebilirsiniz. günlük olarak cildinizi yağlardan arındırmanız gerekir. ayrıca haftada bir defa yüzünüze buhar banyosu yapmalısınız. fazlaca siyah nokta problemi yaşıyorsanız eğer derince bir kabın içerisine kaynar su dökün ve yüzünüzü bu suyun buharında tutarak gözeneklerinin gelişmesini sağlayın. gözenekler genişledikten sonra , komedon denilen siyah nokta çıkarmaya yarayan alet ile cildinize fazla hasar vermeden yüzeye çıkarak iyice belirginleşmiş olan siyah noktalarınızı çıkartın. ayrıca bu işlemi uyguladıktan sonra cildinize peeling işlemi yapın ve geride kalan kirleri tamamen cildinizden arındırın. gözeneklerin sen istedikten sonra siyah nokta bantlarından da yardım alabilirsiniz. özellikle burun bölgesine bantla yapıştırarak siyah noktalarınızdan kolayca kurtulabilirsiniz. bütün bu işlemleri yaptıktan sonra gözeneklerin tekrar sıkılaşması için cildimizi sıkılaştırıcı bir tonik ile tonikleyin. ardından yarım saat kadar sonra ise muhakkak cildinizi nemlendirin. çünkü bu işlemler sonrasında cildiniz aşırı derecede nem kaybına uğrayacaktır. bu işlemleri haftada bir kez uyguladığınız zaman cildinizde fazla siyah nokta oluşmayacaktır. ayrıca siyah nokta karşıtı maskeler ya da doğal olarak kil maskesi hazırlayarak cildinize uygulayabilirsiniz. haftada en az bir kere de cilt tipinize uygun bir maske yaparak siyah nokta oluşumunun daha fazla önüne geçebilirsiniz. yani burada önemli olan tek konu cilt temizliğine ve sağlığına özen göstermektir. sağlıksız ve kirli cilt üzerinde siyah noktalar belirir çünkü. özellikle kadınlar makyaj yaptıktan sonra muhakkak ciltlerinden makyajı çıkarmaları gerekir. cilt yüzeyinde makyaj kalarak uyuduğu zaman cilt gözenekleri fazlaca tıkanır ve tıkalı olan gözeneklerde siyah hasır görünümlü oluşmaya başlar. kesinlikle cildinizde fazla makyajla durmamanız gereklidir.

0

siyah noktaları yok eden maskeler kullanılarak kurtulabilir.

1

yüzünüzü iyi markaların siyah noktalara çözüm olarak sunduğu losyonlar ile temizlerseniz kurtulursunuz. oğlumun vardı. neutrogena markanın siyah noktalar için olan ürünlerinden aldık. tonik olan, yüzünüzü her akşam yatarken bir pamuğa döküp sileceksiniz. bir de aynı markanın 3 etkili temizleyicisini her gece kullandı, peeling gibi yüzüne sürüp ovuşturdu o siyah noktaların olduğu yerleri ve yüzünü su ile duruladı. kalmadı artık. ama böyle bir seferlik değil. zira düzelene kadar 3-4 ay yapmanız gerekir. ki; şimdilerde geçtiği halde oğlum halen sadece toniği ile gece yatmadan evvel yüzünü siler.

0

siyah noktalar için türk kahvesinin telvesi ve biraz da içine zeytinyağı atarak her gün bunu mesaj olarak uygularsan gerçekten de siyah noktalardan kurtulabilirsin. sana kil maskesini öneririm. aktarlarda falan satılıyor kil maskesi al ve bunu yüzüne uygula gerçekten de her gün yaptığında veya haftada 2-3 kere yaptığında siyah noktalarından kurtulabilirsin. genellikle sigara içiyorsan ve yüzüne duman falan geliyorsa siyah noktalar ondan dolayı oluşur veya yüzünü sık sık yıkamıyorsan dışarıya çıkıp geldiğinde o pisliklerden dolayı da olabiliyor. o konuda kendine dikkat etmen lazım sakın siyah noktalarını sıkma derim çünkü sen sıktıkça siyah noktalar çoğalacaktır.