0

patates kızartması olduğundan fazla gelince insan vücuduna zarar verebilir.

0

yani zararlı tabiki sonuçta naya bir yağda kızartıliyor. zaten yağlı kızartmaların geneli zararlıdır insan midesine ama aynı zamanda severek te yeriz nerde zararlı şey insana güzel geliyor o da ayrı konu .

0

patates kızartması midemize zararlıdır.özellikle zaten mideniz rahatsızsa çok zararlı.kızartma işlemi kızgın yağda yapılır bu esnada patatesin içinde zararlı maddeler oluşur.bu vücudumuzda bir çok organımıza zarar verir hastalıklara sebep olur.kan şekerinden tutunda kansere kadar bir çok hastalığa neden olur obezite olmamıza yardımcı olur.buda hoş bir şey değildir

1

patates kızartması fazla yağlı olduğu için sağlığa zararlıdır. sadece patates kızartması değil kızartmanın her türlüsü zaten zararlıdır. ama özellikle fastfood restoranlarda yediğimiz patates kızartmaları çok daha fazla vücut için zararlıdır çünkü içerisinde bir katkı maddeleri de bulunmaktadır. ayrıca kullanmış oldukları yağ sürekli değiştirilmez.bizim evlerde kullandığımız yağlardan da farklı bir yağ kullanırlar. bu yağ da çok daha zararlı bir yağdır. o yüzden ile patates kızartması yemek istiyorsa yine de evde temiz bir şekilde ve bildiğimiz bir yağ ile kızartıp yemek zararı bir nebze olsun daha azaltacaktır.

0

patates, kızgın yağda 120 derecenin üzerinde bir sıcaklıkta piştiği için, akrilamid denilen zararlı bir madde oluşuyor. patates, işte o zaman gerçek anlamda bir zehre dönüşüyor. bu yüzden bu akrilamid maddesi içeren ürünlerin uzun süre tüketilmemesi sağlık açısından büyük önem taşıyor. tükettiğimiz bir çok gıda daakrilamid maddesi bulunmaktadır, fakat en fazla akrilamid maddesi patates kızartmasında ve patates cipsinde bulunmaktadır.

patates kızartmasının bazı zararlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

patates kızartması ve patates cipsi yiyen annelerin sütlerinde, akrilamid olduğu saptanmıştır. bebeklerinin, ilerleyen yaşlarında obezite olmasını istemeyen anneler, emziklik dönemlerinde mümkün olduğunca patates kızartmasından uzak durmalıdırlar.

patates nişastası bol bir sebze olduğundan kalori oranı oldukça fazladır ve obeziteye neden olabilir.

patates kızarması damar sertliğine ve damar tıkanıklığına sebep olduğu söylenmektedir.

kan şekerini çok hızlı bir şekilde yükseltir.

ramazan ayında oruç tutan kimseler, sahurda patates kızartması tüketirlerse, çok çabuk acıkırlar ve susarlar.

patates kızarması başta mide olmak üzere bir çok kanser hastalığına sebep olmaktadır.

iltihabı hastalıklar da patates kızartmasının neden olduğu rahatsızlıklar arasındadır.

hamile kadınlarında çok fazla patates kızartması ve patates cipsi tüketmesi, doğacak bebeğinin obezite, veya şeker hastası olmasına neden olabilmektedir. ayrıca hamile iken bu şekilde dengesiz beslenen anne adayları, kendileri de çok kilo alarak sağlıklı ve güvenli doğum yapma şanslarını kaybedeceklerdir.

patates kızartması veya diğer kızartma türlerinin bir çoğu son derece sağlıksız besinlerdir. özellikle gelişme çağındaki çocukların sağlıklı beslenmesi hayati önem taşımaktadır. burada en büyük görev annelere düşmektedir. çünkü çocuklara damak alışkanlığını anneler kazandırır. örneğin kendi sevmediği için evde pırasa pişirmeyen bir annenin çocukları da hayatları boyunca pırasa yemek istemeyeceklerdir. patates kızartması gibi sağlıksız gıdaları da çocukları tanıştıran, yine anne ve babalardan başkası değildir...