0

insan ile hayvan arasındaki en önemli fark irade sahibi olmak ve düsunerek karar vermektir

0

insanın hayvan ile arasında ki fark, insan düşünebilen aıkş yürütebilen bir varlıktır. hayvan akıl yürütebilir kısmen de olsa ancak düşünebilen bir varlık değildir yani hayvanlar aslında bilinçli yaratıklardır. siz konuştuğunuz zaman sizi anlarlar ve ona göre eğitilerek belli bir takım şeyi anlarlar ve belli şeyleri yaptırabilirsiniz. aslında hayvanlarda gerektiğinde çok zeki olabiliyor beklemediğiniz davranışlar sergileyebiliyorlar ancak tabiki hayvan ile insan arasında ciddi farklılıklar bulunuyor. insan düşünebiliyor aklını kullanabiliyor kendini ifade edebiliyor düşüncelerini iletişim yolu ile aktarıyor ve bu dünyaya daha sahip olabiliyor. gerek mesleği ile gerke yaşamayı hayatı eğitimi ile de insan kendini devamlı geliştirebilen bir yaratık olduğu içinde insanın zekası gelişimi ve kapasitesi birn hayvankine oranla tabiki çok yüksek ve tartışılmaz boyutta ancak şöyleki insanın içerisinde olan hayvani güldüler de vardır insan içinde bazı duyguları bastırabilen ve bu duyguları kontrol edebilene bri varlıktır aynı zamanda. ancak tabi kontrol edemeyen bu duyguları bastotamayan insanlar da vardır illaki. yani insana kendini geliştirerek ve yetiştirerek daha fazla anlama algılama kapasitesine sahiptir. akla zekaya sahiptir.

0

insanlar ve hayvanlar arasinda en buyuk fark düşünebilmektir. hayvanlar düşünmez fakat insanlar düşünür. en büyük darkta budur. nefis sahibidir insanlar.

0

hiç bir farkımız yok bi fark görebilen varsa gelip söylesin, insan da hayvan gibi hareketler yapıyor. kadın cinayeti, kadınları dövmek, çocuk gelin, çocuk tecavüzü bunları es geçmeyin, madem insan ile hayvan arasında ki fark akıl aklı olan bunu yapar mı?.

0

bizim aklımız vardır onlarınsa sadece duyguları vardır ayıran tek şey akıldır aslında

0

biri düşünerek hareket eder biri düşuncesiz

0

vereceğim cevap biraz alakasız ama şuan paylaşmak istedim hani bi söz var ya köpeği 3 gün besle seni 3 yıl unutmaz insanı 3 yıl besle seni 3 günde unutur. işte fark bir

0

insanla hayvanın arasındaki fark düşünebilme, akıl edebilmedir.

0

bilimsel olarak insanın işitme görme duyma tatma yürüme beyin konuşma gibi özellikleri olduğundan hayvanlarla ayrı bir kefeye girmektedir

1

irade sahibi olması diye düşünüyorum.