1

şeftali meyvesi da özellikle yaz aylarında fazlaca tüketilen bir meyve çeşididir oldukça lezzetlidir kokusu da çok güzeldir. ayrıca lezzetini ve kokusunun güzelliğinin yanı sıra çok büyük bir c vitamini kaynağıdır ve birçok hastalığa fayda sağlamaktadır. içeriğindeki lifler sayesinde bağırsakları çalıştırır ve kabızlık problemi ne önler. böbrek faaliyetlerini düzenler ayrıca böbrekte bulunan taşların ve kumların atılmasına yardımcı olur. kolesterolü dengeler ayrıca güçlü bir antioksidan kaynağıdır. kanserli hücrelerin vücuda yayılmasını engeller.ağız bakımını korur bunun yanında sindirim sistemini güçlendirir ve kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. vücudumuzu zararlı toksinlerden arındırır ,bu sayede bağışıklık sistemi güçlenir. ayrıca şeftalinin çok fazlaca idrar söktürücü özelliği de vardır bunun yanında içerdiği a vitamini sayesinde hem kemikleri güçlendirir hem de cilt sağlığı açısından oldukça faydalı bir besindir.

0

şeftali, en çok bursada yetişen bir meyvemizdir. mevsiniminde yenilebilecek en güzel meyvedir. içindeki lifler sayesinde sindirimi kolaylaştırır, hazmı kolaylaştırır, yine vitamin olarak da güzel bir meyvedir.

0

şeftali, en çok bursada yetişen bir meyvemizdir. mevsiniminde yenilebilecek en güzel meyvedir. içindeki lifler sayesinde sindirimi kolaylaştırır, hazmı kolaylaştırır, yine vitamin olarak da güzel bir meyvedir.

0

şeftali yaz aylarında meyve veren bir gülgiller familyasından olan bitti türü olarak görüyorum. ilıman iklimi seven şeftalinin anavatanı çin ülkesi olduğunu söyleyebiliriz. yurdumuzda ise en çok bursa'da akdeniz bölgesi'nde yetişmeye devam etmektedir. şeftalinin meyvesi yendiği gibi suyu sıkılarak da dikkat etmemiz mümkün olduğunu düşünüyorum. bulunduğu ortama tamamen güzel bir koku bırakan bilen bir bitki c vitamini deposu olduğunu ve turuncu rengi ile kanser dahil birçok hastalığın çaresidir. tamamen kabızlığı önlediği için gün içerisinde oldukça tüketmemiz gerektiğini düşünüyorum. böbreklerde oluşan kum ve taşlar da önlem alabilmemiz için yardımcı olacaktır. sindirim sistemini tamamen güçlendirdiğini söyleyebiliriz. kanser hücrelerinin çoğalmasını engelleyebilir. kalp ve damar hastalıklarında birebir diyebileceğimiz meyve türlerinden biridir. bizim için güçlü bi antioksidandır. şeftali meyvesi tamamen vitamin deposu olduğunu ve sağlığımız açısından ne kadar önemli olduğunu görmekteyim. gün içerisinde ne kadar bol bol yersek sağlığımızın o kadar dengeli bir şekilde hayatımız devam eder.