0

turkiyede ceza evlerinin durumunun iyiye gittiğini düşünmüyorum. biz görmediğimiz için bize acayip gelmiyor ama benim kuzenim yattı içerde grup olanlar , kabadayilar herjes ayrı kafa yasiyormus . özellikle çıkma imkanı olmayanlar baya coşuyormus . allah kimseyi düşürmesin özellikle masum olup yatanda var en kisa zamanda çıkarlar inşallah zaten tek üzüldügum onlar. babamda girmiştibir dönem borçları odeyemedigimiz için sevgili devletimizin hiç acıması yok direk atıyor valla parasini alamayınca içeri kimsenin gözünün yaşına bakmiyorlar.

0

türkiyede cezaevleri her dönem çok kötü olmuştur.açık cezaevleri biraz olsun rahat olabilir ama kapalı cezaevleri gerçekten kötüdür.işkence olayları ile gündeme geldikleri olmaktadır.bizim ülkemizde son zamanlarda en ufak bir eleştiriden bile insanlar ceza evine konulabiliyor.haklarında dava açılabiliyor.zaten cezaevleri dolmuş taşıyor.yenilerini yapmaya da devam ediyoruz

0

yani türkiye'de cezaevler gerçekten de çok kötü bir durumda benim de amcam yaptı yani gidip gördüm ve disiplinli olabilir ama içeride gerçek belalı insanlar var genellikle f tipi e tipi d tipi var diye biliyorum eğer yanlış hatırlamıyorsam ama normalde t tipi cezaevi yeri çok kötü ve çok disiplinli ve zaten t tipi cezaevleri yeni açıldı hani bence insanları ev ofisi verseler daha iyi sadece böyle ağır suçlulara ceza evine koysalar bence daha mantıklı ve de adil olmuş olur kader mahkumları bence dışarıya çıkması lazım diye düşünüyorum rabb'im her zaman affedendir merhametlidir ve bu devlete hiçbir şekilde böyle bir düşüncede değil kendilerini yükseklerde görüyorlar allah'a nasıl hesap verecekler hiç bilmiyorum hani tecavüz katil kadın tecavüzcüler gibi vesaire vesaire bu suçlar cezaevinde kalmayı hak ediyor ama diğer kader mahkumları bence cezaevinde kalmayı hak etmiyor ve kaç senedir hiçbir şekilde çıkmıyor atatürk bile demiş benim insanım cahildir 10 senede bir af verirsin ama hiçbir şekilde başımızdaki çıkan af vermedi vermeye de niyeti yok çünkü kendisi atatürk'ün sevmediği için hani benim şu an cezaevinde kimsem olmayabilir ama haberlerde falan görüyorum insanlar ne kadar çok üzülüyor bence insanlar artık nefes alması lazım ama o kadar kadar olmuş gibi başımızdaki insan cezaevinde ölen insanlar çoğalıyor böyle giderek.

0

cezaevi bir kişinin işlediği suçtan dolayı aldığı cezayı çektiği yerdir yani hapishanedir. çeşitli cezaevleri vardır. kapalı, açık, yarı açık, f tipi, e tipi gibi cezaevleri bulunmaktadır. ceza'nın büyüklüğüne ve çeşidine göre mahkumlar koğuşlarda birlikte ya da hücreden el tek kişilik yerlerde cezalarını çekerler. kimin haklı kimin haksız pek çok kişi cezaevi ile tanışmıştır. her dönemde yazarlar, sanatçılar, gazeteciler, siyasetler o demir parmaklıklar arkasında atılmışlardır. cumhuriyetimizin bazı dönemlerinde meydana gelen darbeleri yüzünden pek çok insan özgürlüğü elinden alınmış ve mahkum olmuştur. kimi cezasını çekip kurtulmuş, kimin çeşitli yollardan cezaevinden kaçmış, kimi ise adnan menderes, deniz gezmiş gibi cezaevi koridorlarında bahçedeki idam sehpasına götürülerek asılmıştır. diyarbakır cezaevi, sinop cezaevi, metris cezaevi, mamak cezaevi, silivri cezaevi buralardan nice dramlar nice acılar yaşandı kim bilir. onu yaşayan bilir. günümüzde değişen bir şey yok. cezaevlerindeki koşulları iyileştireceğiz diye iktidara gelenler hiçbir şey yapmıyorlar. yapmadıkları gibi durum daha kötüye gidiyor. her hapishanedeki koğuşlar tıka basa dolu. her yatakta 2 kişi yatıyor, yerlerde yatak var. bir ülkede yeni yeni fabrikalar, işyerleri açılacağını cezaevleri açılıyorsa,bir ülkede insan düşüncelerini açıkça dile getiremiyorsa, bir ülkede ayrımcılık varsa, bir ülkede tarafsız bir yargı yoksa… gerisini düşünmek istemiyorum gerçekten.