0

konyaspor takımını değerlendirecek olursak eğer, bu sene lige çok iyi bir başlangıç yapan ancak daha sonra devamı gelmeyen konyaspor'da teknik direktör rıza çalımbay'ın görevine son verildi. sonra takımın başına eskiden konyaspor'u çalıştıran aykut kocaman geldi. bana göre bu seçim gayet güzel bir seçim olduğunu düşünüyorum. çünkü aykut kocaman çok iyi bir sistem adamıdır. bir takımı sistemi oturtturur, ve o takımla başarıya çok çabuk ulaşabilen bir teknik direktör'dür.ben konyaspor'un bu sene ligde iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. özellikle aykut ve oğuz hoca şu an için çok büyük takımlarla maç yapmaya başladı. bu büyük takımların maçlarından sonra konyaspor seri galibiyetler alarak bence ligdeki yerini sağlamlaştıracak'dır. ve uefa avrupa ligi için mücadele verecektir diye düşünüyorum. baktığımız zaman gerçekten oynadıkları futbol çok güzel bir futbol, genellikle lig'in başlarına çok gol atıp çok gol yiyen bir takımdı. ancak ben aykut kocaman'ın bunu istemeyeceğini düşünüyorum. çünkü baktığımız zaman aykut hoca'nın oyun tarzı bir gol atıp geri çekilmek ve genellikle öyle yapınca galibiyet alabiliyor. eğer aykut hoca sistemini tekrar oturursa ben konyaspor'un uefa avrupa ligi için mücadele vereceğini ve bu savaştan galip çıkacağını düşünüyorum. baktığımız zaman golcüleri jahoviç eskisi kadar golleri katkı yapamıyor. ara transfer döneminde bir orta saha ve bir de forvet alınırsa konyaspor çok güzel yerlere gelecektir diye düşünüyorum.

0

konyaspor takımı bu sezona istediği gibi başlamamıştır. özellikle konyaya yeni stad yapıldıktan sonra ve milli maçların yavaş yavaş anadolu oynanmaya başlaması sonucu adından sıkça söz ettirme ve bundan 3 yıl önce aykut kocaman yönetiminde tarihinin en iyi sezonunu yaşaması üzerine adından oldukça bahsettirmeye başlamıştır. 3 sezon önce aykut kocaman yönetiminde avrupaya kalıp türkiye kupası ve süper kupayı kazanan konyaspor, aykut kocaman gittikten sonra kendine bir türlü gelememiştir. kadrosunda geçen sezonlara kadar etoo gibi dünyaca ünlü bir oyuncuyu bulundurmasına rağmen hücumda yaşadığı sıkıntılar oldukça göz önündeydi. aykut kocamanın takımın başına geçmesi ile adeta ersun hocanın fenerbahçenin başına geçmesi gibi konya taraftarları sevince boğulmuştur. kadrosunda oldukça genç ve tecrübeli oyuncular bulunduran konyaspor forvette adis jahovicin golleri ile son hafta 3 puana ulaşmıştır. bana göre ligin en iyi sağ beklerinden birisi olan skubici kadrosunda bulunduran konyaspor aslında hücum bölgesinde de oldukça etkili oyuncuları kadrosunda barındırıyor. hücum bölgesinde yatabere jahovic fofana ve traore gibi isimleri bulunduran konyaspor orta saha da iste yugoslav kültürünü yansıtıyor adeta. milosevic johnson jevtovic ahmedovic gibi isimleri bulunduran konyaspor aykut kocaman yönetiminde bu seneyi kaçıncı sırada bitireceği merak konusu. 2. yarı kendi takımını yaratacağını ve bambaşka bir takıma bürüneceklerini söyleyen aykut kocaman devre arasında takıma yapacağı takviyeler ve bu ligde ki tecrübesi ile anadoluda ki en iyi taraftara sahip olan konyaspor eşliğinde futbol zevkimizi en üst seviyeye çıkaracaktır. öte yandan ligin kapanış maçında akhisar ile oynayacak olan aykut hocanın konyasporu, aykut kocamanın fenerbahçe'nin başında geçen sezon 3 kere mağlup olduğu akhisar karşısında nasıl bir performans sergileyecek ve aykut hocanın fenerbahçe' de yapamadığını konyaspor' da yapıp yapamayacağı da ilgi ile beklenecektir.

0

konyaspor bence aykut kocaman gelene kadar çok kötü bir futbol sergiliyordu.ama aykut kocaman gelince futbolu olgunlaştı takımın ve üst sıralara doğru yükselmeye başladı

0

konyaspor bu sene istediğin bir performansı veremediğini görüyorum. özellikle evindeki oynadığı maçlarda oldukça başarılı bir şekilde oynayabiliyorlar ama kadroları yetersiz olduğu için pek fazla puan alamıyorlar. konyaspor'un başında oldukça başarılı bir teknik adam olduğu için ilk yarı dönem içerisinde konya spor takımına faydalı olabilecek transferlere yapacaktır. konyaspor taraftarı evindeki oynadığı maçlarda her zaman yoğun ilgi gösterdiği için statlarda boş bir yer kalmadığını görüyorum. konyaspor geçen senelerde daha başarılı ve özellikle türkiye kupası'nda ilerleme kaydetmiştir. ama bu sezon orta sıralarda devam ediyorlar en çok da deplasman maçlarında puan kaybettikleri için şu anda bu durumdalar. eğer deplasman maçlarını kazanmış olsalardı üst sıralarda yer alması gereken takımların başında geliyordu. eğer takımın bu halini toparlayamazlarsa bu sene küme düşmemek için bile dahi oynar. eğer teknik adam takım içerisinde gereksiz bulduğu oyuncuları göndermezse 2. yarıda da bu sıkıntıların devam edeceğini tahmin ediyorum. özellikle maddi konuda atiker destek vermesi gerekiyor ve takımın daha iyi yıldız oyuncular alması için elinden geleni yapması gerekir. konyaspor'un oyun tarzını çok sevdiğim bir takım izlenimi veriyor bana. inşallah ilerleyen zamanlarda konyaspor'u daha iyi yerlerde görmek istiyorum. konyaspor'un şu anda sıkıntılı olduğu mevki lerden biri de forvet mevkisidir. çünkü gol yollarında oldukça pozisyon bulabiliyorlar fakat forvet oyuncusu istediği performansı sergileyemedi için puan kayıpları yaşıyorlar. inşallah ikinci yarıda konyaspor'un toparlanmış bir şekilde karşımıza çıkmasını bekliyorum ve daha zevkli maçlar oynayacağını tahmin ediyorum.