0

evet yılbaşı kutlamak müslümanlar için haramdır. bizler yabancı ülkelere uyup yabancılaştık ve onların adetlerine uyumaya başladık onlar ise bizim bayramımızı kutlamazlar. kurban bayramı'nı hangi yabancı kutladı? yılbaşına saçma sacma hareketler yapıyorlar. bizde alkol falan icmemeliyiz normal sıradan bir günmüş gibi davranmliyiz.

0

yılbaşı kutlamak derken bence abartilmadigi sürece zaten acayip birsey yapmıyoruz yabancılarin bayramı evet biz sadece yemek içme hazırlayıp toplanıp televizyon izliyoruz bu neden günah olsun ki normal zamanda da yaptığımız şey aslında toplanmaya bahane oluyor bize de artı olarak birsey yaptigimiz yok zaten herkes yapar onu bi fark 12 olunca saat birbirimizi kutluyoruz o kadar onun dışında o gece yaptığım herseyi ben normalde de yapıyorum zaten.

0

yani yılbaşı kutlamak mesela böyle eğlencedir yerine falan gidersin , parti verirsin bu yılbaşı kutlamasıdir. bu şekil kutlamakta müslümanlara tabii ki de haramdır. normal değil isteyenler kutluyormuş yılbaşını hani evinde oturursun güzelcenin yemeklerini yaparsın o zaman bu yılbaşı kutlaması olmaz. sadece eğlenmek için ailenle vakit geçirmek için yaparsın. hani yılbaşı kutlaması deyince benim aklıma sadece hristiyanların yaptığı gibi parti geliyor ve biz müslümanlar eminim ki; hiçbir şekilde parti vermiyoruz. sadece hindi alıp, yemeklerimizi yapıp evimizde güzel bir sofra hazırlayarak oturuyoruz. yani bence bunun günahını olduğunu hiç zannetmiyorum. eğer parti yaparak kurtlanırsa tabii ki de günahtır. insanlar gerçi o kadar çok günah var ki, bir yılbaşı kutlayarak yani günah olmuş olmaz, her şey günah o zaman insanlar hiçbir şey yapmasın.

1

kısa ve net alkol olmadığı ve başka taşkınlıklar yapılmadığı sürece kesinlikle haram falan değildir. ona gelene kadar haram olan çok şey var onlara takılmak lazım.

0

arkadas yilbasi dedigin nedir? yilin basi... kutlama dedigin nedir yqni bize gore kutlama... cogu kusi sofrasini o aksam biraz daha ozenli hazirliyor sevilen yemekler filan filan iste.. cerez, meyve televizyon. bu kutlama midir? ya da cik taksime al eline bir bira... bunun hwrqmi helali nedir. ha gaytimuslime benzemeyelim diye dersen o zaman kiyafet konusunda da dikkat edin. malum. gayrimuslime benziyoruz giyim yonunden de