0

eğlence yaparak içki içerek kendinden geçip sapı tarak yılbaşı kutlamak günahtır onlar bizim dini bayramlarımızı kutlamıyor lar fakat biz nedense onlar ne kutlasa bizde kutlamaya çalışıyoruz lütfen başkalarından bir şeyler çalmayı bırakalım kendi bayramlarımıza sahip çıkalım kurban bayramı ramazan bayramı kandillerimiz birçok özel günümüz var bunları kutlayalım

0

yılbaşı kutlaması dinimizce uygun bir kutlama değildir.dinimizde yeri yoktur.

1

yılbaşı kutlamak günah değildir. günah ve sevap sizleri kandırmak için kullanılan sizleri kontrol mekanizmalarıdır zamanında bazı insanların icat ettiği üzere.
isteyen istediği gün ille yılbaşı da denilmez, ne isterse onu yapar neden günah olsun.
şunu kimse düşünmüyor. inandığınız allahınız herkesin allahı değil mi?müslümanın, hristiyanın ya da musevinin ya da başka dinlere mensup her kim varsa. bu allah bu kadar bilgisiz mi ki?ne yaptığını bilmeden birine bu günah derken başka bir din insanına da sevap diyor. bu kadar varsa dengesiz midir bu gözünüzde en büyük olan varlık.
korkmayın din adı altında size sunulan argümanlardan. din korku yaratarak insanlar üzerinde baskı kurmak ve onlara hükmetmek için oluşturulan bir kavramdır.
vicdan var ya o vicdanınız sizin dininiz olmalı.
yılbaşı diye insanlar kutlamıyor, bunun bile ayırımını yapamıyor bu bağnaz zihniyetler. insanlar bir yıl bitmiş, yeni bir yıla başlayacaklar. yeni umutlar, hayaller bunlara ilk adımı atacağı için heyecanla kutluyorlar o gün kendi aralarında bu günü.
yasak ise o zaman neden açılışlarda bir kurdelenin önünde insanlar temsili herkesin elinde makas, dualar ile o iş yerini açıyorlar. onlara neden laf etmiyor bu zihniyetler.

0

aslinda dinimizce boyle birsey yok hatta haram diye biliyorum ama herseyi de din'e baglamayi dogru bulmuyorum.bu yuzden olayin biraz din disinda bakip normal medeni kurallara uygun bir sekilde kutlandigin da gunah olacagini da dusunmuyorum.
netice de yeni bir yil ve yeni beklentileri olabiliyor insanlarin,bunlarin uzerinden de kutlama yapilmasi bence sacma degil eglenceli ve guzel bir aktivite.bu bana gore tabi.cok dindar kesim icin synisi soylenemez..ama kutlayana da kutlamayana da saygi duyulmasi gerektigi de bir gercek.

-1

bizim dinimizde yılbaşı adı altında bir kutlama veya buna benzer bir eğlence yoktur.