0

yılbaşı denilen olay hz isa'nın doğumu ve miladi takvimin başlangıcıdîr. hristiyan dinine mahsus bir olaydır. biz müslümanlar içinde caiz değildir. nasıl ki bizim dini bayramlarımız onları ilgilendirmiyorsa, yılbaşını kutlamak haramdır ve islam diniyle uzaktan yakından alakası yoktur.

0

valla ne yılbaşıymıs arkadaş anlamadım gitti . ne var bu yılbaşında kim ne yapıyor da günah haram sayılıyor biri bana da söyleyebilir mi acaba . ben şahsen babam gelicek eşim çocuğum televizyon izlicez yemek, meyve ve kuruyemiş falan yeriz normal günde yapılmıyor mu bu yılbaşı günü yani yılın son günü yapılınca günah mı oluyor? gece 12de eşime sarılıp iyi yıllar demek mi günah? haram veya günah alan ne içki içilmesi mi o gün içen zaten normal günde de içiyordur o zaman haram veya günah değil mi müzik dinlemek dışarıda es dost yemege gitmek veya canlı müziğe gitmeyi o gün yapınca günah veya haram mı ? ben anlamıyorum artık biri şu konuya nokta koysun ne uzadı gitti be kardeşim.

1

iyi ki yılbaşı olmuş, herkes helal ve haramın peşine düşmüş. helal ve haram diye ya da günah ve sevap diye bir şey yok kardeşim. bunlar din insanlarının siz inananları kandırdığı değerler.
inanmayın. vicdanınız ne diyor ona bakın. hem ne var kutlasan, ne olacak. allah sana yasak ederken neden başka bir ulusa bunu sevap yazıyor. anlamıyor kimse bu mantıksızlığı da.

0

yani yılbaşı kutlamak müslümanlara haramdır ama yani biz müslümanlar sonuçta yılbaşını kutlamıyoruz. sadece günlük yaptığımız şeyleri yılbaşında da aynı şekil yapıyoruz . bence değişen hiçbir şey yok normalde yılbaşını hristiyanlar kutluyor ve büyük bir parti vererek biz müslümanlar parti vermediğimiz için normal günmüş gibi davranıp gene eglenmemize devam ediyoruz ve zaten biz müslümanlar eğlenmeyi de seven insanlarız. bence bunun yılbaşında yapma gibi bir günahı olmaz. bizler de diğer insanlar gibi parti verip eglenseydik o zaman günah olurdu ama yapmadığımız için günah değildir.

0

yılbaşı kutlamak dinimizce uygun değildir. yabancı ülkelerin alkol kullanarak yeni yıla girmeleri, dinimiz açısından caiz bulunmamistir.