0

yoğurt, çorba, elma ya da muz püresi vermeyi deneyebilirsiniz. genellikle bu tarz yiyecekler tercih ediliyor. mümkün olduğu kadar dışarıdan bir şey vermemeye çalışın. çorbasını kendiniz hazırlayın.

0

evet var.çünkü bebek büyüdükçe anne sütü ona yetmiycektir.anne sütü onu doyurmuycaktir.çünkü süt sıvı çocuğun biraz daha katı yiyecekler tüketmesi gerekiyor.6 aylık bebeklere ek gıda önerim ise sıvılardan başlıyım ev yapımı meyve suyu,ev yapımı ayran,ev yapımı yoğurt katılar ise haşlanmış patates,meyve püresi.bunların ev yapımı olması bebek için daha sağlıklı olucaktır.bebek gelişiminde büyük rol oynuyacaktır.

1

bence anne sütü cok faydalıdır başka bişey gerek yok

1

bence anne sütü heosinden daha iyidir ilk altı ay ek takviye verilmemeli 6 ay sonrasında anne sütü hayla verilmelidir başka tahviyelerde verilebilir ama 6 ay şart.

1

meyve püresi verilebilir. ancak püre yaparken çelik tarzı malzeme kullanmayın cam rendeler veya ağaçtan yapılan malzemeler kullanın.

1

şuanda birçok ebeveyn ek gıdalara doktor eşliğinde doktor tavsiyesinde başlamakta ve devametmekte. tabiki bunun okulunu okumuşlar dinlemek gerek, uymak gerek söylenenlere fakat şimdiki doktorlar aydan aya öeneri sunuyorlar, ben çocuklarıma 6 aydan sonra her türlü gıdayı tattırdım, çoğunluk elbette çorba olmalı fakat yemek seçmesini istemiyorsanız nacizane fikrim, kendiniz ne ile besleniyorsanız çocuğunuza da mutlaka tattırın.

2

sebze ve meyve püreleri,pirinç unu ile su muhallebisi,yoğurt ilk verilebilecek olanlar.

1

altı aylık bebek çorba verebilirsin sebze çorbası, tavuk çorbası, pilav ,verbiliyorsun bir çok gıdayı. verebilirsin yani boğazında kalmamasına dikkat et ben oğluma herşey verdim şimdide 13 aylık