0

daha verimli ders çalışmak için öncelikle iyi bir uyku alınıp, güne planlı başlamak önem arz eder. çünkü iyi bir uyku alan kişi hem konsantrasyon bakımından hem de zihinsel açıdan öğrendiklerini hafızasına kaydetme bakımından daha verimli bir performans sergiler.bunun yanında ders çalışma takvimi yapmak ve bu takvime sadık kalmak sizi hem zaman içerisinde alınan verimden ve bir nevi dışsal motivasyon kaynağı olarak verimini arttırır. bunun yanında zihinsel performansınızı ve çalışma zamanınızı uzatmak için bazı besinlerin almak fayda sağlayacaktır. bu besinlerden bazıları ceviz ve bademdir.bunun yanında kişiden kişiye değilse de ders çalışırken yoğurt ve benzeri ürünleri tüketmemek vücuttaki rahatlama hissini azaltma bakımından önemlidir. ders çalışırken de birden fazla çalışma alanınız var ise, bu alanlar arasında iş bölümü yaparak çalışmak gerekir.

0

daha iyi ve daha verimli ders çalışmanız için bol bol ceviz tüketin . cevizin hafızanızı katkısı çoktur . inanın daha iyi anlayacaksınız . çalışmak için öncelikle kendinize sessiz bir ortam hazırlamalısınız . sessiz ortam da daha verimli çalışırsınız . kesinlikle gürültülü olan bölgeden uzaklaşmalı televizyon ve telefondan uzak durmalısınız . aklınız da kalması için bir önceki konuyu tekrar etmeniz sizin için faydalı olacaktır . özellikle ayakta ders çalışınız . deneyin ayakta çalıştığınız dersin daha faydasını göreceksiniz . hafızanız için okuduğunuzu anlamanız açısından daha iyi olacaktır . kafanızı çok doldurmayın ve belirli zamanlar da ders çalışmaya ara verin kafanızı toplayın ondan sonra devam edin . anlamadığımız hissettiğiniz an ya uzun aralar verin yada bırakın . bir de gece çalışmak çok verimli oluyor çok akılda kalıcı oluyor . fakat sabah kadar çalışmamanızı tavsiye ediyorum. çünkü uykusuz kalınca hiçbir işe yaramıyor . uykusuz kalmaya özen gösterin .

0

daha verimli çalışmak için öncelikle dikkatını dağıtacak şeyleri(telefon,mp3 çalar,laptop,kulaklık vb.)şeyleri masandan kaldır ve kendini motive etmeye başla.daha sonra hazır olduğunda başla.

0

aslında ders çok çalışmamak lazım aklımızı arada dağıtmak lazım

0

daha iyi ders calismak icin program hazirlaman lazim hedef yapman lazim ve o pragramaa gorree gitmen lazim ben dee kendimi önce haftalik ders programi yaptim sonraa aylik yaptimm her derss basinaa öncee 40 sori sonraa yavas yavas yükselttimm 50 yaptim kac yanlis yaptigimi ver ne kadar dogru soru yaptigimi hesapladim ve programda yaziyordum

0

plan ve programlı çalışmak çok önemli günlük pratik

0

her şey kafada bitiyor kendi motive ettikten sonra her şeyi başarabilirsin?

0

benim görüşüm dersine baya odaklanmalısın.