0

karaciger gorevi temiz havayi alip sobum yaparak temizi havayi alir

1

karaciğerin görevleri enerji depo eder önemli diğer maddelerde karaciğerde depo edilir proteinimi halleder safra asitlerini imal eder karaciğer vücuda zararlı maddeleri arındırma merkezidir yağ şeker proteinleri depo eder hormonları dengeler

0

karaciğer vücuttaki fazla yağ ve şekeri glikojen olarak depolar enerji ihtiyacı olduğunda glikojeni glikoza çevirerek enerji ihtiyacımızı karşılar bazı vitaminleri depolar a ,d, e ,k ve b12 vitaminleri. yağ asitlerini parçalayan safra üretir vücuda zararlı maddelerin zararsız hale getirilmesinde görev yapar hormonları dengeler başta alkol olmak üzere toksit maddelerin ve zehirli maddelerin temizlenmesine görev alır yani detoks organıdır fazla yağ ve şeker alımında karaciğer yağlanması olarak ortaya çıkar karaciğerin diğer organlara göre vücutta daha fazla görevi vardır bu yüzden karaciğerde yenilenme çok hızlı olur karaciğerin bir rahatsızlıktan dolayı bir kısmı alınsa da karaciğer kendini tekrar yeniler birkaç ay içerisinde normal işlemlerini yapmaya devam eder karaciğer hastalıklarından korunmak için alkol sigara gibi zararlı maddelerden uzak durmalıyız fazla yağlı yiyecekler tüketmemeliyiz ayrıca demir deposudur kansızlık durumunda alyuvar üretirkaraciğerdeki kupffer hücreleri yaşlanmış alyuvarları parçalar eritropoietin hormonu ile kırmızı kemik iliğinde alyuvar yapımında görevlidir

0

vucuduza ne varsa hepsi karacigere aittir.sorularda falan enzimler derse direk karaciger.kan icindeki maddeleri duzenler

0

enerji depo eder. yağ şeker ve proteinleri depo eder. hormonların dengelenmesini sağlar. vücuda zararlı maddeleri arındırır.

0

enerji depo eder: acil bir enerji ihtiyacında karaciğerdeki glikojen, hemen şekere dönüşür.önemli diğer maddeler de karaciğerde depo edilir: demir, a,d,e,k ve b12 vitaminleriprotein imal eder.
safra asitlerini imal eder: safra asitleri, besin maddelerinin yağlarını kan dolaşımı içinde kullanılabilir hale dönüştürürler.
karaciğer vücuda zararlı maddeleri arındırma merkezidir: filitre görevini görür. başta alkol olmak üzere tüm toksik maddeler için dışardan gelen ve içerde teşekkül eden zehirli maddeler temizler .bu maddeler ya inaktive olur veya idrar yolu ile dışarı atılır.yağ, şeker ve proteinleri depo eder: kandaki yağ, şeker, vitaminler ve mineralller ile nadir elementleri depo eder ve luzumunda vücuda geri verir.
hormonları dengeler: sağlıklı bir karaciğer, vucuttaki hormonları dengede tutar.
tolerans oluşturur: vücudumuza yabancı proteinler saldırdığı zaman karaciğer bunu tolere eder. karaciğerin görevleri bu şekildedir okuyanlar inşallah faydalı bir şekilde yaralanmıştır.

0

süzme zararlı besinleri süzer vücudda önemli görevi yeri war

0

kara ciğer vücudumuzun en önemli organlarından biridir görevlerini saymakla bitmez bir çok görevi vardır enerji depolar sağ latin boşluğunun hemen üzerinde bulunur. kandaki glikoz düzenlenmesine yardımcı olur alkolün birçok zararlarını azaltır vücuda giren toksitlerin etkilerini azaltır ve onları ortadan kaldırır kansızlık döneminde vücuda kan uretirkanin damar içerisinde pıhtılaşmasını önleyen heparin. üretir.çok fazla derecede gerçekten karaciğerdin görevi var insan vücudunda olmassa olmazı aslında.

0

karaciger ihtiyac deposudur enerjiye ceviri yediklerimizi

0

karaciğer en önemli organdır enerji besin deposudur

0

karaciğern sayilamayacak kadar cok gorevi vardir 400 den fazla diye biliyorum ama birkactanesini yazabilirim biyoloji hocamız ezberletmisti:

proteinlerin metabolizma si sonucu ortaya çıkan ve zehirli olan (nh3) yani amonyagi ureye donusturmek.

demir ve bakır gibi yaralı mineraller i depolar

cizgili kaslarda uretilen laktik asiti glikoza dönüştür.

kandaki glikoz miktarının duzenlenmesine yardimci olur

temel aminoasit ler disindaki aminoasit leri uretir.

alkolun zararlı etkileri ni azaltir.

glikozun fazlasini depo eder.

proteinlerin karbonhidrat ve yağ lara donmesini sağlar.

kandaki glikoz düştüğünde deopadigi glikojeni glikoza dondurerek kanq verir.

ilac gibi zehirli maddelerin zehrini azaltır.

a, d gibi vitaminlerin fazlasini depolar.

vucuda giren toksin maddelerin etkisini azaltir ve ya yok eder.

vucut isisini ayarlar..

kanin damar icimde pıhtılaşması ni onler.

daha fazlasida vardi ama bu kadar kalmis aklimda

0

vücut ısını dengeler, enerji deposudur, ve midemdeki pislikleri atmaya yardımcı olur...

0

vucudun enerji ihtiyacını depo ederekm karşılar.en önemli vitaminler karaciğerde bulunur.

0

vücudumuzun en büyük ve en önemli organlarından biri olan karaciğer yaşamsal faaliyetler açısından çok önemli fonsiyonlara sahiptir. karaciğer, karın boşluğumuzun sağındave kaburgalarımızın tam altında yer alır.
karaciğer koyu kırmızı, kahverengimsi bir renge sahiptir ve vücudumuzda bulunan kanın önemli bir miktarını -yaklaşık %13- taşır. iki lobdan meydana gelir ve sağ lob sol lobtan oldukça büyüktür.

esasen karaciğer vücudun en çok çalışan organıdır ve 500'den fazla görevi vardır. bunlardan önemli olanları şöyle sıralayabiliriz:

enerji depo eder, vücudun acil bir ihtiyacında karaciğerimizde bulunan glikojen hemen şekere dönüştürülür ve kullanılır.
protein üretir. protein, hormon ve antikorların pıhtılaşmasında gerekli olmakla birlikte albuminin yapı taşıdır.
vücut için gerekli bulunan diğer önemli maddeler de karaciğerde depolanır. demir, a,d,e,k ve b12 vitaminler karaciğerde toplanır ve depolanır.
karaciğer safra asidi üretir. safra asitleri besin maddelerinin yağlarını, kan dolaşımı içinde kullanılabilir hale dönüştürürler. bir gün içersinde 750-1000 ml kadar imal edilen safra sıvısı içinde koleterin de bulunmaktadır.
karaciğer, vücuda zararı olan maddeleri arındırma merkezidir. vücudun filtre görevini görür. başta alkol olmak üzere tüm toksik maddeler için dışardan gelen ve içerden teşekkül eden zehirli maddeleri temizler.
karaciğer, aynı zamanda hormonları dengeler. sağlıklı bir karaciğer, vücuttaki hormonları önemli ölçüde dengede tutar.
yağ, şeker ve proteinleri depolar. kandaki yağ, şeker, vitaminler ve mineraller ile nadir bulunan elementleri deoplar ve gerekli olduğunda vücuda geri verir.
ayrıca karaciğer, vücuda yabancı proteinler saldırdığında bunları tolere eder.

karaciğer ayrıca vücutta bulunan birçok organa göre çok hızlı bir şekilde kendini yeniler. karaciğer nakillerinde ya da herhangi başka bir nedenden dolayı organın belli bir bölümü alındığında kalan diğer kısım birkaç ay içinde eski büyüklüğüne yeniden ulaşabilir.

0

karaciğer bir vitamin ve enerji deposudur
vücudun ilsülin ihtiyacını karşılar

0

kısaca vitamin deposudur. glikozu yakarak vücut sağlığını dengeler

0

karaciğerimiz bize enerji ihtiyacımız olduğumuzda glikojen enerjiye dönüşür ve vücudumuza protein gönderir

0

karaciğer, eneji depolar. demir, a, d, e, b12 vitaminlerini de karaciğer depolar. aydıca protein ve safra asitlerini de imal eder. karaciğer vücudun zararlı maddeleri arındırma merkezidir. hormonları dengeler ve yağ şeker proteinleri de depo eder.

0

karaciğer in görevi vücüt ısısını korur, dengesini korur.ayrıca vücüttaki kirli kanı temizler

0

karaciğer vücudun ambarı gibidir. ne varsa orada depolanır ve yeri geldikçe kullanılı. bu yüzden vücudumuz için gereken miktardan çok çok fazla tükettiğimiz şeker, karbonhidrat, yağ vs. bir süre sonra karaciğeri ciddi anlamda yormaya başlar ve işlevini olması gerektiği gibi yerine getirememesine sebep olur.
bunun yanısıra a, d, e, k vitaminleri karaciğerde depolanır. c ve b grubu vitaminleri ise vücutta depolanmaz günlük ihtiyacımızı her gün yendiğimiz besinlerden sağlamak zorunda kalırız. bu yüzden uzun süre yeşil sebze ve narenciyeden uzak kalan insanlarda bu vitaminlerin eksikliğimden kaynaklanan sorunlar ortaya çıkarken a, d, e, ve k vitamini bir süre daha karaciğerden kullanılmaya devam eder, eksikliği daha geç gerçekleşir.
pek çok şey karaciğerde depolandığı gibi içtiğimiz ilaçlar da karaciğerimize uğruyor elbette. o yüzden her küçük ağrı, acı ve nezle, soğuk algınlığı gibi ilaçsız da atlatılabilecek durumlarda ilaca koşarsak bir süre sonra bunların karaciğerimize sıkıntı çıkarması kuvvetle muhtemeldir. kendim her ne kadar tadını sevmediğim için tüketmesem de karaciğer yiyerek vücudumuzun ihtiyaç duyduğu pek çok şeyi tek seferde karşılayabiliriz. besin olarak da bir nevi kombodur yani karaciğer.