0
0

metafizik birçok alt dala ayrılır ve bu alt dallara göre de amacı değişmektedir. metafizik fizik ötesi anlamına gelir ve cin-büyü gibi şeyleri de kapsar. ayrıca sihirbazların büyük bir kısmı bazı bumaralarını bu şekilde yapar. bir de telekinezi gibi olayları da kapsamaktadır ki bu olayın gerçekliğine dair hâla net bir bilgim yok, o da eşyalara dokunmadan onları hareket ettirmek, onlara kuvvet uygulamak anlamına gelmektedir. kimisi hayatı kolaylaştırır, kimisi de zorlaştırır, kimisinin de hiçbir amacı yoktur. metafiziği nasıl kullandığına göre değişir amacı, neredeyse her amaç için kullanılabilir yani

0

metafizik yani mistik olaylar diyebiliriz.
doğa-üstü olayları ele alan bir bilim dalıdır.
fizik kuralları dışında doğada gerçekleşen üstün olaylarin araştırmasını yapan ve bu olaylar ilgilenenlere "metafizikçi" denir.

0

metafizik bildiğim kadarıyla daha soyut olaylarla ilgilenir. maddesel boyutta değil de ruhsal boyutta bir işleyişi vardır. hatta bu olguyu ruhlardan ve cinlerden haber aldığını iddaa ederek sömüren insanlarda mevcuttur. işin özüne gelecek olursak evrendeki her cismin yaydığı bir enerji vardır ve bazı kişiler veya oluşturulan aletler bu enerjileri algılayabilir ve kendince yorumlayabilir. matefizik de bu olaylar bütünüdür. sabrınız için çok teşekkür ederim.