0

çocuğumuzu kısıtlamadan büyütmek gerekir. yeteneklerine göre eğitim alması sağlanmalı ve öz güvenini arttıracak uğraşlar edinmesi sağlanmalıdır. mümkün olduğunda onunla konuşabilmeli bir sıkıntısı olduğunda sizden saklamamasını öğretmeliyiz. özgür ve hür şekilde yetişen bir çocuğun zaten başarısız olması beklenemez.

0

başarılı bir çocuk yetiştirmek için öncelikle o çocuğa örnek olmak gerekir. bir çocuk ne gördüyse onu yapar iyi bir model olursak çocukta iyi ve güzel şeyler yapar. bir çocuk daha küçüklüğünden itibaren yetiştirilmelidir. bazen deriz ya ''ağaç yaşken eğilir.'' gerçekten de öyle çocuğu ilk zamanlardan itibaren sorumluluk vererek yetiştirmeye başlarsak iyi bir birey olur. sorumluluklarını her yaptığında ödül vererek başarı duygusunun tattırmalıyız. bir çocuk başarı duygusunu tadınca devamı zaten gelir.

0

bu konuda hemen her ebeveyn aynı hataları yapıyor. televizyonda kitaplarda orda burda bunları yapmayın diye bas bas bağırıyorlar yapan yine yapıyor. aslolan çocuğumuzu tanımak onun yetenek ve becerilerini bilmek elinden gelmeyecek birşey için onu zorlamamak birey olduğunu her zaman bilinçli bir şekilde kabul etmek. asla kimseyle kıyaslamamak. ona başkalarını övmemek. onun yanında başkalarına saygısız sevgisiz davranmamak. fakat bunları yaparken üstünde otorite kurmak ve her dediğini yapmamak çok önemli. bu aradaki dengeyi kurmak baya zor zira çoğu insan mesafeli olmayı engellemeye çalışırken köle muamelesi görmeye başlıyor. bireysel özgüveni vermekle birlikte fazla şımarık bir çocuk olmasının da önüne geçmek lazım. denge meselesi.