1

o tür insanlar kendi kusurlarına örtü arayışına girmiş ve bunu senin üzerinden sağlayan kısaca aşağılık kompleksi olan ve bu yüzden kendi kusurlarını çuvala basmak için senin yanlışlarını duvara asan insanlardır. ben şahsi değil hareketi eleştirir. iyi insanların da hataları ve kusurları olduğunu bilir buna göre artısıyla eskisi arasında ölçüm yaparak tanırım insanları. kusurdan çok hangi konularda iyi olduklarına bakar onları tanımak için bunu ölçü alırım. artıları fazla insanları eksileriyle kabul eder öyle severim. burda da ölçüm tamamen maneviyattan ileri gelir. maddi olarak hiçbir eksikliği gözetmem sonu olan şeylerle uğraşmam boşuna kısaca. insanin parası varsa bir kıvılcıma güzelliği varsa bir sivilceye bakar. ömür bile gelip geçici iken geçici başka şeyleri kistas almak çok saçma. önemli olan insanın içindeki iyiyi görmek onu sevmek ona tutunmak. yoksa iyi insanlarda hata yapar. rabbimin uygun görüp yarattığına ben kimim de kusur bulacağım. keşke herkes böyle düşünse.

0

çünkü bazi insnalar kendi hatalarini görmezler gördüklerinde es gecerler amaama karsisindaki insanin bi acigini yakaladiklari anda da ondan kötüsü olmaz yani insan önce igneyi kendine çuvaldızı baskasina batirmasi lazim

0

çünkü insanlar bir başkasını eleştirmeyi onun hatasını yaymayı ve konuşmayı daha çok severler. dedikodumuzu yaparlar mesela ama derler ki ben dedikoduyu sevmem. kendilerinin hatalarını unuturlar. hatta mükemmelim tavrıyla yaşarlar. çünkü karşıdakini eleştirmek ona karşı tavır almak daha kolay.

0

insanaler kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanırlar.kendi kusurlarına karşı kördürler ama başkalarının kusurlarını açıklarını hemen bulup yüzüne vururlar.

0

insanoğlu hep böyle olmuştur zaten. başkalarını küçük düşürürüz ama kendimizi mükemmel zanederiz. başkalarına laf atarız ama kendimize laf ettirmeyiz. tabi bunu genelleme söylüyorum herkes öyle demiyorum iyi insanlar her zaman vardır.

0

kendi yaptığı hatayı görmez denilebilir ama bazılarıda çekemedğiğindende yapabiliyor kişiden kişiye değişir bu konu mesela kalabalık bir ortamda senin açıklarını söyler rezil etmeye çalışır ama kendine bakmaz ki kendide rezil durumdadır ben bu durumu çok yaşadım insanlar soyadım ile dalga geçerlersi kendilerinin soyadları ise farklı bişey deildi çok zor bir durum bu durum

0

kendi hatasını görmezden gelirler ve üste çıkmaya çalışırlar

0

bunu herkesle genellememeliyiz değil mi ama bu sıralar öyle galiba. bunu yapan insanlar gelişmemişlerdir insanlık konusunda ve bu davranışları da aslında kendi kusurlarını görmemek unutmak kendini kandırmak içindir. yani sığ insanlardir ve başkalarına söz ve eylemleriyle zararları dokunmuş olur oysa ki dinimiz müslümanı daha doğrusu mümini yani gerçek inananı başkasına zararı dokunmayan kişi diye tanımlar [ eğer müslümansalar ] .

yine dinimiz gereği hüsnü zan edecek olursak da bu yaptıklarının önünü arkasını bilip düşünmeden yaptıkları belki de istemeden yaptıklrı bir davranış bozukluğu olarak tanımlayabiliriz.

0

biz bu türlere halk arasında egolu insanlar diyoruz.eski sevgilimde aynı sorudaki gibi bencil bir insandı.kendi kusurlarını görmezden gelip sadece diğer insanların kusurlarına yoğunlaşan garip tipler bunlar.en sevmediğim genelde de kimsenin umursamadığı kişiliklerdir.bulunduğunuz ortama 1 adet girdiğinde hemen oradan mümkün olduğunca çabuk gerekirse koşarak uzaklaşılması gerekir.bu insanlar neden böyledir konusuna gelirsek bence ailelerinin veya onları yetiştiren her kimse onun suçudur diye düşünüyorum.çocukluk döneminde çok şımartılan kişiler genelde böyle oluyorlar.bu durumu gene ailelerin düzenlemesi gerekir.başkalarının kusurlarına da hoşgörü ile yaklaşmamız gerektiği gerçeğini ve kimsenin mükemmel olamayacağını benimsetmek ver ona göre çocukların yetiştirilmesi taraftarıyım.zira böyle olmadığı sürece o çocukların gelecekleri konusunda şüpheye düşmemek elde değil.iki profil düşünün bir çocuk zor durumlarda bazen aç yatarak bir şeyler başarmaya çalışıyor.diğer çocuk ise önüne istedikleri gelen bir çocuk olsun.sizce 2. çocuk başarmak için çaba sarf eder mi?normal olarak önüne geleni tercih eder.demem o ki bu tür insanlardan uzak durun ve takmayın onlar eleştirmeye devam etsinler.siz başarmaya devam edin.

0

nefislerini tatmin etmek için egolarını kullandıklarından dolayı

0

kendilerini herkezden üstün sandiklari için her şeyi ben bilirim ben yaparim kafasindalar