0

karadeniz bölgesinde bulunan trabzon ilinin yemekleri meşhurdur. çok farklı lezzetleri bulunur. hamsi kuşu, karalahana sarması, mısır ekmeği, mıhlama, hamsili pilav trabzon pidesi, kaygana, akçaabat köftesi, hamsiköy fırın sütlacı, burma tatlı, laz böreği, pancar, guliya,kukuca,sarambula,kefal ekşilisi,palamut dolması,golia,tomara kızartması,kuymak,laz helvası,pazilli kaygana,karalahana çorbası,hurmalı tart,gongoş dolması,fasulye turşusu kavurması,hodan böreği,pepeçura trabzon iline ait lezzetlerdir.

0

trabzon'un en çok meşhur olduğu tabii ki doğal olarak hamsili pilavdır.harika bir şey olduğunu sizlere söyleyebilirim ve tatmanız gerektiğini de tavsiye ederim.

0

hamsi tava, keşkek,hamsi turşu,hamsi pilavı,hamsi salatası,mısır ekmeği,hamsi çorbası,pideleri, kuymak,karalahana sarmasi, gibi yemekleri ile ünlüdür.tabiki bir de en önemli yemeği trabzon ekmeği ile de meşhurdur.

0

hamsili pilav , hamsi turşusu, kuymak, mısır ekmeği, bir de karışık bir çorba tarifleri var mısırlı, gendimeli, karalahanalı. karalahana dolması da var.