0

bu dünyada dostluk etmek kolay değil çünkü herses üçkağıtçı düzanbaz olmuş kimin eli kimin cebinde belli değil o yüzden bırakın dostluğu arkaşınız varsa onunla iyi geçinmeye bakın derim ben.

0

dost elde etmek kolay değildir. dost bir anda bulunmaz zaten insanın çok dostu olmaz. bir insanın birçok arkadaşı olabilir ama dost farklı bir şeydir. dost her zorlukta dostunu koşulsuz saymak, ona destek olmak gerekir. dost demek için bir insanı iyi tanımak yollar aşmak gerekir. her zaman dost bulunmaz herkese de dost denmez. birçok dostum var demek yanlış bir şeydir. insanın çok dostu olmaz çünkü dost zor zamanında yanında olan, mutlu gününde senin yanında olan her durumda sana destek olan seven, sayan uzun yıllar geçirmekten hoşnut olan kişidir.

0

dost bulmakt çok zor ama kaybetmek çok kolay sanırım hayatta bunu öğrendim. dostlarım yeri geldi en küçük sebepler yüzünden beni bıraktı hiç kolay değil gerçekten düşünsenize bi insana dost demek için onu gerçekten tanımak gerekir ve tanımak içinde çok zaman geçmesi gerekir zamanla anlarsın dostun olup olmadığını ve bu zaman bazen yıllarımızı alabilmektedir.

0

insanlara güvenmek eskisi kadar kolay değil, herkes birbirine karşı temkinli ve ne denli yüzüne gülse de içinden hep bir kaygı endişe taşımaktadır.arkadaş kurmak kolay zor olanı onunla bir ömür dost kalabilmek kadeşce cana yakınlığıyla.onun arkasından iş çevirmeyerek ve iyi gününde olduğu gibi her zaman onun zor günlerinde de yanında olarak, bir kardeşlik bağı kurulmuş oluyor zamanla.zaman ya herşeyin çaresi, herşeyin getirisi çok doğru çünkü insan zamanla öğreniyor zamanla görüyor.insan dostuna eşinden,ailesinden, çevresinden bazen daha da çok güveniyor ve hiç kimseye söylemediği kendi iç dünyasında ki sırları paylaşıyor hatta.benim dost bildiklerim zamanla bir bir tükendi elendi hayatımdan çıkıp gitti, hiç ummadığım insanlar hayretlere düşürdü üzüldüm kırıldım.onca şeyler geçti gitti oldu bitti ve geriye kalan sadece iki dost, hayat çok acımasız.yan yana gezip gülüp eğlendiğin biri artık yanından geçince selam bile vermez hale geldi, giderek yabancılaştı içime sığdırdıklarım.insan hayatındakilerin değerini kadir kıymetini bilmeli, yoksa yarın inanın çok geç oluyor.

0

kesinlikle kolay değildir. zahmetsiz olan herşey değersiz olur dost elde etmekte karşılıklı güvenin, sadakatın sağlanması gerekir.

0

kolay bir o kadar da zor.
yaşanmışlık gerekir.
emek gerekir.
zor gün geçirmek gerekir.