0

ben oyle hemen borc vermem. borc isteyen kisi eger guvenilir birisi degilse vermem. borcunu vermeyecegini bile bile neden borc para vereyim ki.

0

kişiden kişiye değişir benim borç vermem. çünkü bazı arkadaşlarımda borç para verdikten sonra dilim yandı baya. mümkün olduğunca ona vermemeye çalışıyorum. çalışan inansın sen yani. ebnden kredi kartı borcunu ödemek için para istiyor 50 lira. bu kişide alışveriş yapar sürekli. yeni kıyafetler alır filan. ben zaten işsizim, cebimde 50 lira olduğu zaman cüzdanımın köşesine koyan bir insanım, her zaman elime para geçmiyor dursun diyen bir insanım. yani gidip de böyle çalışan bir insanın kredi kartı borcunu ödemesi için borç vermem. o açtığı 50 tl limitle yeni bir kıyafet almayacağını nereden bileceğim mesela. parası hep kıyafete gider bu kişinin mesela.

1

geçenlerde arkadaşlarım arasında sosyal deney yaptım. bankada yüklü parası olduğunu bildiğim arkadaşlarımdan 300 lira borç istedim hepsi kıvrandı. olsa dükkan senin. niye geçen hafta söylemedin başka bir arkadaşa verdim. daha 2 gün önce yüklü ödeme yaptım falan filan. hepsinde bahane. ancak azla yetinmeyi bilen hatta hesapları ekside olan arkadaşlarımdan para istediğimde bir kaçı hemen olur dedi. 1-2 tanesi de 300 yok ama 150 versem olur mu dedi.
yani borç para vermek cüzdan değil gönül işi. cüzdanında değil gönlünde biraz yer varsa borç verebiliyorsun.
ama şu durumda var bazıları bu işin suyunu çıkarıyor. borç alıp zamanında ödemiyor bu da insanın güvenini zedeliyor. ben belli miktarlara kadar borç verebilirim ama çok yüksek miktarlara çıkamam

0

bu devirde kimseye borç verilmez insanlar kendi iyileklerini düşünerek insanlari zora sokmaktan başka bir şey yapmıyor.düşüncesizce davranılan bu konularda kime ne vereceğimizi bilmeliyiz.bir kere başımıza gelen bir daha gelmez dememeliyiz yaptığimiz hatalardsn akillanmalıyız herkese gereğinden fazla guvenmemliyiz.borc verirken iki kere düşünmeliyiz.

0

ben cok insana borc para verdim 5 inde 10 unda degilim ben ama gelip yanıma para bulamadım sonra halledelim dese tamam eyvallah ama adam karşıma gecip yemek alıyor daha borcunu ödemiyor yani bu insanlara güvenip nasıl borc para verelim

0

borç vermek için öncelikle para lazım. para içinde çok çalışmak emek harcamak lazım. para kolay kazanılmıyor sonucunda bu devirde. ama eğer iyi çalışıp iyi para kazanıyorsam da bazı şartlar karşılığında borç veririm. bu şartların birincisi borç vereceğim kişinin yakın arkadaşım olması, ikincisi ise gerçekten de paraya sıkışmış olması. bu şartları karşıladığı takdirde borç veririm. ama eğer ki bu şartları karşılamıyorsa asla borç vermem sonucunda bende kolay para kazanan birisi değilim paramı yolda bulmadım ya.

0

karşımdaki insanın güvenilirliğine ve paranın miktarına bağlı olmakla birlikte bu durum değişebilir fakat tabii ki de borç para veririm

0

daha önce borç verip alamadığım için kolay kolay borç vermem istisna çok güvendiğim bir kaç kisi var onların haricinde vermem borç veripte kötü olacağina verme kötü ol bence.

0

bizde bile fazla yokken suan ulkede gecim zorken borc vermek biraz mantiksiz gibi geliyor bana.ana sayet birinci derece akrabam veya gercekden aciliyeti varsa ameliyat gibi hastasi olur docum veya cenaze gibi durumlarda veririm tabiki tanidiklarima hepimizin basina gelebilcek olan seyler bunlar.

0

tabiki de vermem kimseye inancım güvencim yok

0

oyle bir devire geldik ki insan babasina guvenemz oldu ki buna şahit de olduk bizat tanidigim biri oglundan para aldi ve ustune yatti adam o parayla evlendi oglu ise kirada oturuyor anlicaginiz o ki bu devirde babaya bile borc verilmez duruma geldik

0

bu benden borç para isteyen kişiye güvenip güvenmememe bağlıdır.ayrıca benim parasal durumumla da alakalı bir durumdur.daha önce bende borç isteyip borcunu vaktinde ödeyen birisine karşı borç vermekten çekinmem,imkanım varsa borç vermeye çalışırım.ancak daha önce borç alıp borcunu vaktinde ödemeyen birisine karşı tekrar borç vermem.bu kişilerin tercihleriyle alakalı bir durum aynı zamanda.

0

eğer çok yakınım değilse borç vermem. geri ödenmeme ihtimali kendimi kötü hissettmeme neden olur

0

cok inandım güvendim darda kalmasın diye borc verdim ve simdi sonuç hayal kırıklığı
ben dardayım yardim eden yok
dahası borc diye alanlar bile vermiyor bile
sıkıntıdayım idare et deyip duruyorlar 5 senedir paramı alamadığım kişiler bile var
insan da vicdan birde merhamet olmalı ne desek boş

0

vereceğim kişiye göre değişir kolayca borç para verip vermemem. mesela en yakın arkadaşlarımdan biri borç alır ama aldığı borcu unutur, aklına estiğince geri verir... hani tamam sana borç verdim diye bu iyi niyetimi niye suistimal ediyorsun. belki bende kendimi o sana borç verdiğim paraya göre ayarlıyorum. söylediğin vakitte versene.. ama bazen öyle bir oluyor ki tahmin etmediğim birkaç kişi oldu borcunu hemen geri verdi bak ben onlara gözümü kırpmadan borç para veririm elimde olursa. hiç gocunmam.

1

zamanında yeterince borç verdim ama bir tanesi bile geri gelmedi gelmedi . artık vermek istemiyorum .

0

hayır vermem. çünkü bu devirde kimseye güven kalmasını.adam yarın getireceğim öbürsü gün bilmem ne derken geçer gider günler ama hâlâ para yok.o yüzden kimseye çok zor durumda olmadıkça ve güvenmediğin kimse olmayınca vermeyecek sin ki sonra sıkıntı çekmeyeceksin.hem bı zamanda borç almakta vermekte zor en iyisi almayalım ,vermeyelim.

0

kolay kolay borç para vermem ancak borç isteyen kişiyi iyi tanıyorsam çok büyük miktar para istemiyorsa ve borç verince kendim sıkıntıya düşmeyeceksem veririm.

0

heyer ben o insana güveniyorsam. evet veririm ,ama güvenmediğim bir insansa asla vermem. bir verilecek insan var ,borç verilmicek insan hani şöyle birşey. değeri hak edene verirsin ,hak etmiyene degil. borçta böyle işte ama vermisimdir. bir kaç kişiye borç zamanında bana geri ödemiştir.

1

borç verebilecek imkanım varsa, sevdiğim kişilere ne zaman vereceğini bile sormadan borç veririm.. insan empati yapmalı bu olayda.. bugün rahat olanın yarın ne olacağı, hangi kapıya gideceğini kim bilebilir. bu sıralar bizde ekonomik kriz zirve yapmış halde.. ben insanları umursamadığımı hep desem de, çevremdeki kimseye bu durumumu açıp borç para verir misiniz diyemiyorum.. diyemem de.. kimse sıkıntımı bilsin istemiyorum.. kendimiz yıllardır banka kredileriyle bugüne gelsek de artık iyice tükendik.. bizim gibi de çok insan var bu ülkede.. herkese olumlu günler yaşayacağı, bolluk bereket dolu günler diliyorum.