0

suan ki piyasa şartlarına gore maaaliyetler çok yüksek olduğu icin en kotu bir dükkan acmak icin 250 bin rahat gider

0

aslında küçük bir yerde küçük bir dükkan olarak da açılır. mesela ben şimdi şöyle söyleyeyim. ben bir büyükşehirde oturuyorum ve sahil ilçelerden birinde bir çikolata kafesi var. yerin adını söyleyeyim. dükkanın adı asuman. aslında bunlar bir tatlıyla çıkıyor ilk. çikolata kafesi dediğimde çikolatalarla yapılan tatlılar. bu ilk çıktıkları tatlının da adı asuman. yani tatlıları şuan 6 çeşit ve bu tatlıların adı da hep türk kadın isimlerinden seçilmiş. mesela ben asuman yedim orada, annemde ne yemişti, hee... feride adlı tatlıdan yemişti. yani böyle var birkaç tane. yok müjgan, yok işte ne bileyim bu zamanda pek kullanılmayan, pek konulmayan isimler yani. adamların dükkanının önünde sıra oluyor. yiyen kalkıyor, sıradaki oturuyor. ama ondan önde daha küçük bir dükkandalarmış. bu şimdiki dükkan daha geniş. ve içerisine ve dışarısına olmak üzere baya masaları var. hemen hemen 7-8 masa var. en az o da. sonra işte bu dükkanın kirası. şimdi sahil ilçe dedim ya. kiraları pahalı. o yapıp sattığı tatlıların ürünleri, çikolatayı eritebilecek bir alet, soğutucu derken baya masraf oluyor. o dediğim ilçede de kiralarda az buz değil yani. hani yapacağın işe göre dükkanın daha işlek ya da o yapacağın işin olmayacağı yerlere kaçman filan lazım ki, rahatça tutunasın. ki bir mantı evi açsan küçüçük bir dükkanda. aslında 20 metrekare de olur öyle bir dükkan için mantıları ilk başlarda evlere verip yaptırır ya da annene söyleyip konu komşuyu yardıma çağırarak yaptırabilirsin. dükkana sadece pişirmeye getirirsin mesela. ama şunu da düşün, tabak, çanak, çatal kaşık vesaire şeyler olmalı. onun dışında paket servis yaptığında plastik ya da folyo tabaklar oluyor. onlar, plastik çatal ya da kaşklar... böyle küçük bir yer için bile 15 bini gözden çıkarman lazım en az. bak en az diyorum. ki öyle orta ölçekli ya da lükss bir cafe açmak sana bayağı bir pahalıya patlar. 100-120 binleri bulur yani.

0

eğer ben bir kapı açacak olursam şimdi tabii açacağın cafe büyüklüğüne sosyete iline bağlı fiyatı da ama ben orta dereceli bir kap ve açarsam eğer 100 milyara falan açmayı düşünüyorum çünkü çayı orada 2 tl satarsan kahvede 5 tl falan satarsan güzel para kazanırsın hem de çıkaracağım paranı harçlığın cebinde kalır herkesin cafe açma projesi olamaz çünkü esnafların böyle bir projesi olması lazım ben de zaten bu tür şeylerden hoşlanıyorum sadece bir kafe var sabahtan akşama kadar kafedesin yani evin değil cafe yani arkadaşlar .

0

düşük maliyet ile yüksek kazançlar elde edebileceğimiz en çok da gençlerin ilgi duyduğu kafeler olarak 20.000 tl miz nakit olmalıdır

0

şahsıma kalırsa en az 250.000 tl lazım farklı bir temanız olmadığı sürece artık kimse cafeleri tercih etmiyor.