0

yani ben şuan yatırım yapacak olsam, (kiracı olduğum için şuan) gidip kendime bir tane daire alırdım. eğer evim olsaydı bu yatırım işini altına ya da dolara filan yatırırdım ki, bir süre elimdeki para artsın. daha sonra bir iş kurmak için kullanabileyim rahatlıkla diye. yani sonuçta düşünsene. bir tekstil atölyesi kuruyorsun ve kaç kişinin evine ekmek götürmesine vesile oluyorsun yani. ya da bir sanayi kuruyorsun. sütleri toplayan ve sütleri kutulayıp gıda piyasasına sürmek filan. yani insanlara iş olanağı sağlamak isterdim açıkçası eğer bir evim olup yatırım yapacaksam bir yerlere. ya da ne bileyim. eğitim alanında kullanabilirdim. eğitimi desteklerdim yani. eğitim öyle birşey ki. darüşşafaka tarzı bir eğitim kurumu olabilir mesela. durumu olmayan öğrencilerin bile çok iyi eğitim alıp ülkeye ahlaklı ve çalışkan öğrenciler yetiştirmek de güzel olabilir yani. darüşşafaka'ya da bağış yapabilirdim mesela. yani bu ülkede eğitime önem vereceksin ki bugünün çocukları, geleceğin yön veren isimleri olabilmeleri ne kadar mutluluk verici bir durum olurdu. geleceğe yatırım. :) mesela atatürk. yurtdışına öğrenci göndermiş o ülkenin yokluğunda. ve onları orada unutmamış. o öğrenciler avrupada eğitim aldığı sürece onlara para göndermiş filan. geleceğe yatırım yapmış. ama ondan sonrakiler. ne bileyim nesil ( jenerasyon) olarak çok mu boşluyoruz bu durumu bilemiyorum artık.

0

yatirim yapsam sokak cocuklari 've fakir insanlar icin kalacak yer vede tabiki de onlar icin yasam alanlari vede kendim icin bir sirket burdaki paranin geliriyle onlara yardimci olurum.

0

yatırım yapacak olsam ilk önce elimdeki para miktarına bakarım. eğer daire alacak kadar bir birikimim var ise ya da o kadar para var ise hemen daire alırım. hiç affetmem... ama 10 bin gibi 20 bin gibi bir para mevcutsa elimde hiç düşünmeden altın alırdım. elimdeki paranın miktarına bağlı yani yapacağım yatırım.

0

su an yatirm yapacak olsam gayri menkule yatirirm

0

yatırım yapcak olsam ev alır kirası ile kredisini ödedim

0

ev alirdim. eğer param yetişmiyorsa kredi çekerdim. eğer yine yetmiyorsa ek kazanç elde edebileceğim alanlara yönelir oradan da kazandığım paraları altın döviz gibi şeyler alır paranın değerini kaybetmemesini sağlarım. kendimi ev almaya hissettiğim zaman o zaman alirdim. ama ilk yatırım yapmaya başladığım zaman altına yönelirim yatırım olarak.

0

hisse senedine yatırım yapardım kesinlikle.

0

tamamen toprak alımı üzerine yapardım. günümüzde en değerli şey ve gelecekte de bence en değerli olacak olan şey topraktır. dünya hızla gelişiyor. birinin yarın kapınızı arsanıza site dikeceğiz diye çalması çok uzun sürmeyebilir.

0

direkt olarak altına yatırım yapardım.