0

islam aleminin en büyük sorunu maalesef budur. domuz eti yemekten korkarak kul hakkı yerken vicdanı sızlamayan bir yığın insanı barındırdığı için islama fobi günden güne artıyor. nepotik sistemleri bilirsiniz. adam kayırmanın hat safhaya ulaştığı, liyakat yerine mülakatın geldiği sistemlerdir. pek de yabancı olduğumuz bir sistem değildir aslında.
peygamber efendimizin (sav) bir hadisi şöyledir:
"işi ehline veriniz"
ehline verilen her iş, kaliteli olur.
saygılar...

1

domuz eti de haramdır kalitesiz bir iş yapmak da tabii ki haramdır. çünkü kalitesiz bir iş yapmış olduğun zaman en büyük günahlardan olan kul hakkına girmiş olursunuz. insanlar size güvenerek bir işi teslim ettiği zaman kesinlikle insanların güvenini boşa çıkarmalı ve almış olduğunuz paranın karşılığını hakkıyla bu kişilere vermek zorundasınız. örneğin kaliteli bir iş yapacağım diyerek insanlardan yüklü miktarda paralar aldıktan sonra gidip adi malzemeler ile iş yaparsanız eğer ve sonucunda o kişilerin daha fazla zarar görmesini sağlarsanız bence iki dünyada da yakanız bir araya gelmeyecektir. sonuçta kesinlikle işini yaptınız kişilerden ah alırsınız ve size çok beddua edebilirler. o yüzden insan kesinlikle işini layığıyla yapmalı ve ne kadar para aldıysa o kadar kaliteli iş ortaya koymalıdır.

0

işini iyi yapmayan kişiler günaha girerler.

0

yani tabiki kardeşim yararsız iş yapmak ta etik bir davranış değıl ve günah elbette. domuz etini yüce rabbimiz yasaklamıştır. bunun bizimle bir ilgisi olmadığı için ikisi arasında karşılaştırma yapamıyorum.

0

domuz eti haram kalitesiz iş yapmak günah