0

yani halk arasında öyle denilir ama kendi kendine konuşana deli derler aslında öyle bir şey yoktur insan bazen kendi kendine konuşur yani ya kafasında bir şey takıldığında ya bir şey kızdığında işte kendi kendine konuşuyor söyleniyor yani bu. delilik değildir.

0

hayır değildir. insanın kendini dinlemesinden daha güzel bir şey olduğunu düşünmüyorum. kendi kendine konuşmak kendine zaman ayırmaktır, kendi düşüncelerini dinlemektir. bir nevi rahatlama yöntemidir.

0

hayır degildir bence güzel birşey istemsiz dışı oluyor zaten bir müddet sonra yanlız kalınca kendi kendine konuşmaya başlıyorsunuz

0

bence insnaın kendi kendisi ile konuşması delilik değildir. yani neden delilik olsun ki bende zamana zaman kendimle konuşurum kendime akıl veririm veya kendimi teselli ederim bu bakımdan da insanın kendisi ile konuşması delilik olmaz neden olsun ki. yani bazı insanlar bu u bu şekilde yorumlayabilir ama insan kendi içinden de konuşabilen bir varlıktır ve kendi içinden konulan inan dışından konuşunca ona garip şekilde bakarlar. oysaki buna gerke yok aslında

0

insan kimseyle konusamadıklarını kendiyle konusur yanlızlıgıyla paylasır kendi kendinini tartar

0

hayır insan kendi kendine konuşabilir . bu delilik değildir . ben de bunu yaparım zaman zaman .

0

hayır, her insan kendi kendine konuşur, kimi sessiz kimi sesli, bunda anormal bir durum yok.

1

genelde toplumda böyle bir algı vardır. "kendi kendine konuşana deli derler." bana göre saçma bir paradoks. çünkü insanlar bazen yaşananları mukayese ediyor konuşabilirler kendi kendilerine bunun delilik olduğunu düşünmüyorum.