0

insan kendisiyle barışık bir varlık mıdır?

ben barışık olduğunu düşünmüyorum.

5 cevap
0

kendisi ile barışık olan insanlar da vardır böyle insanlar genellikle hayata daha pozitif bakarlar. ve genellikle yaşamak onlar için daha kolay hale gelir. kendileri ile barışık olan bu insanlar mutlu pozitif insanlardır.

0

hayır her insan kendisiyle barışık bir varlık değildir .öyle olsa özgüven eksikliği diye birşey olmazdı. korkak, kekeme vb sorunları olan insanlar olmazdı. insanlar kendini sevip beğendiği ölçüde mutlu olurlar ve başkalarıyla ugrasan kötü niyetli insanlar genelde kıskanç aşağılık kompleksi olan ve içten içe kendini beğenmeyen insanlardır. kendi eksiklerini başkalarında tam görmek onları bu tarz kötü davranışlara itiyor olmalı.

0

bu durum insandan insana değişkenlik gösterir kimi insan kendisi ile barışıktır kimi insanda kendisini sevmez veya kendisine saygı duymaz kendisiyle barışık olamaz. insanlar genellikle hayata olumsuz ve karamsar bir şekilde bakarsa mutsuz bir şekilde hayat sürdürürlerse genellikle kendisi ile barışık olamazlar veya kendilerini sevmez devamlı eleştirir bir tutum içerisine girer ve kendisine saygı göstermeyecek çevresine de saygı göstermez ise, evet bu tür insanlar kendileri ile barışık insanlar olamazlar. her insan kendisi ile barışıktır diyemeyiz çünkü toplum mutsuz insan sevgisiz insan dolu. genelleme yapmıyorum sadece belli bir kısmı böyle diyebilirim. insanlar genellikle şikayet etmeyi ve hep daha fazlasını istemeyi severler. oysaki şükür etmeyi sabır etmeyi bilmek gerekir. olumlu düşünen insan hayata pozitif bakan insan bunu başarabilir. en başta kendisine ve karşısındaki insana saygısı ve sevgisi olması güven duyulan bir insan olması onu kendi ile barışık bir insan haline getirir. kendi ile barışık olmayan insanlar olduğu gibi

0

aslında u sorunun evabıın evet olması gerektiğini düşünüyorum ama ne yazık ki her isnan için bu sorunun cevabı olmuyor. bazı insanların kişisel düşüncelri ve gülükhayatları sosyal çevreleri onalrın bu konuda olumsuz olan bazı düşüncelere kapılmasına sebebiyet veriyor diye düşünüyorum.
mesela insanların şuanda sıklık ile kulandığı ve neredeyse günlerğnğn büyük bir bölümünü başında geçirdiği sosyal medya ortamı nsanların kendileri ile gerken iletişimi kurmaların aşırı derecede olusuz yönde etkileme gibi bir etken üretiyor çünkü insanlar bu gibi ortamlarda özelllikle birbirlerinin sahip olduklarını makyajlarını yüzlerinive vücutlarını çok fazla konuşmaya başlıyorlar ve isanalara karşı gerekli olan nezaketi de çoğu zaan ellerinde tutamıyorlar böylece çok sert yorumlar karşısında kalmak insanalrı kendilerin ile barışık olmanın dışarısına çıkarıyor ve böylece kendileri olmayan birileri gibi davranmalarına sebebiyet veiyor. bunun bir de psikolojik olan bazı sorunları da var ki insanlar bnun için çok daha ciddi anlamda sıkıntı yaşıyorlar. insanların gün içerisinde kullandığı genel alfgılar çok fazla değişiyor aslında br insanın kendisi ile barışık olması için alt zihninde olması gerken düşünce ahlaklı ve iyi bir karaktre sahip olup olmaması insanlra yeterince yrdım edip edemedii hak yiyi p yemediği gibi ebepler ile derecelendirmek daha doğru olur fakat biz bugü baktğıızda göbek yağlarım fazla mı burnum büyük mü saçlarım yeterince parlak mı gibi çok daha saptırılmış dumlar ile ilgilendikleri için kavram aten kendisini saptırmış bir şekilde geeksiz açılardan yaklaşımlarda bulunuluyor yakın zamanda bu sorunu nçok çok daha fazla büyüeceğini düşünüyoum umarım k bunun sonuçları bekledğmizden daha olumlu olur.

0

insanlar birbiriyle barışık mı bilmiyorum ama bu durum herkes için değişir. mesela kimi hiç kendini sevmez ve kendisiyle barışık değildir. sürekli olarak kendilerini küçümserler. kimisi kilosu ile kimisi güzelliği ile barışık değildir.