0

doğayla barışıgım bazen diyorum gideyim bi ormana heryerim ağac sadece orda 1 tane evim olucak sabah uyanıyorsun temiz hava ohhh miss

0

doğayla barışık yaşadığımı düşünmüyorum.. yakın çevremde doğa ile ilgili çok fazla alternatif yok bence doğa sadece ağaç taş toprak değil doğa ananın daha keşfedilmemiş bir sürü nimetleri var biz sadece belirli olaylara şahit oluyoruz i. ama malesef doğduğumuz yeri biz seçemiyoruz. hayat şartları bizi doğayla içiçe değil de tam tersine yönlendiriyor. yaş geçtikçe doğayla beraber yaşama hissiyatı artıyor. umarım birgün doğa ile yaşayabilirim hemde içiçe..

0

doğayla şu an çok yaşadığım şehir bazında barışık olduğumuzu söyleyemem. şahsen kendi adıma doğayı mümkün mertebe kirletmemeye ve doğal veya doğada yaşayan canlılara saygılı davranmaya çalışıyorum.örneğin hiçbir şekilde çöpümü dışarıya atmıyorum, pikniğe gittiğim zaman çöpümü toplayıp çöp kutularına atmaya özen gösteriyorum.doğada yaşayan canlıları rahatsız etmeyecek ve onların yaşam alanlarını yok etmeye dönüp çaba harcama dan doğa ile barışık yaşamaya çalışıyorum. keşke herkes bu konuda ülke bazında duyarlı olsa. ama gel gör gidin çoğu yerdeki piknik alanlarında insanların keyif için geldikleri doğayı çöpleri ile ne hale getirdiğini bir görün. halbuki o güzel duayı yaşamak için o güzel doğada vakit harcamak için oraya gidiyorlar.fakat herkes çöpünü odaya bırakırsa o doğayı tahrip ederse kendinden sonraki kuşakların o güzellikleri göremeyeceklerinin hiç farkında değiller. o yüzden de yasayla bu konuda maalesef adım atıyoruz. hal böyle olunca cidden ülkemizin güzel alanlarının doğal piknik alanlarının bile milli park ilan edilmesi gerektiğini düşünüyorum. böylelikle en azından insan teröründen doğayı korumuş oluruz.

0

yakında doğa bize küsecek ve barış yapacak bir doğa kalmayacak ortada böyle giderse. su israfı çevre kirliliği ağaçları kesip dikilen binalar en temiz el değmemiş yerleri keşfedip işgal eden insan oğlu çekirge sürüsü gibi girdiği yeri talan edip çıkıyor. önemli olan bizim doğayla barışımız değil doğa bize küsünce ne olacak siz onu düşünün.

0

böyle bir isteğim olsa da ciddi anlamda doğa dostu olabildiğimi tam olarak düşünmüyorum ve bunun için de bir yandan oldukça fazla üzülüyorum aslında. tabii ki çiçeklere bitkilere veya diğer hayvanlara zara veren bir yaklaım içerisinde bulunmuyorum ama ne yaık ki gün iide kullandığımız bir çok teknolojik alet bile bir yerde doğal dengeyi bozarak doğaya ciddi anlamda arar verebilme özelliğine sahip oluyor. aynı zamana kullandığımız yiyeceklerin atılkarı bile doğada aynı sıkıntıya sebebiyet veebilyor. mesela son zamanlarda marketlerde de başlamış olan bir uygulama da örnek olarak verilebilir bu duruma çünkü bu gibi poşetler nalyonlar plastikler doğada yko olamayarak ve doğal dengeyi bozarak aynı zamanda da hayvanların da sağlığı ile ilgili sorunlar yaşatarak onlara zarar vermekte ve bende istemeden bile olsa bu tür maddeleri fazlası ile kullanmak durmunda kalıyorum ve doğa iin gerekli olan tehlikeyi bir şekilde yaratmış oluyorum. ama bunların yanında da mesela kendi evimin bahçesinde organik olarak sebze yetiştirmeye çalışıyorum bunun doğa için aynı zamnda faydalı bir şey oldğunu düşünüyorum tabii ki çk küçük bir şey ama önemli olan belli bir çaba da ulunmak bence yada her yıl elimden geldiğince bir iki fidanı ormana bağışlıyourm. bunların hepsinin doğal düzen üzerine faydalı bir etkinli olduğu kanısıdayım şahsen. son olarak bir de evlerin soba gazları vs. gbi durumlar da doğa için yeterince sıkıntı ldu snular verebilir hle geliyorlar ne yazık ki bunun için yeterli çözümler kullanılmıyor fakat yavaş yavaş ülkemizde gerekli olan özen gösterilmeye başlandı ve böylece bunun için de yeterli düzeyde bir etki sağlanacaktır diye umuyrum.

1

evet doğayla barışığım elhamdülillah. yeşili, kuşları, ağaçları vs çok seviyorum. bahçeli tek katlı bir evim olmasını istemişimdir hep. çünkü yeşillik, insana huzur veriyor.