1

kendisini, yapabildikleri ve yapamadıklarıyla kabul eden, sınırlarını ve kapasitesini bilen ve buna göre davranan kişi kendisiyle barışık kişidir.

kendisiyle barışık olan kişi, kendini tanımış, anlamış, ve hatalarıyla bir bütün içinde kendini tamamlamış insandır aslında.

0

hiç birimiz dört dörtlük insanlar değiliz. bazılarımız kendinde olan kötü yanları görüp bunları kabullenmez ve sürekli bu yüzden kompleks yaşarız. bazılarımız ise kendinde eksik yönlerini bilir fakat onları güzelce kabullenir her ne yaşarsa her ne olursa olsun bunu kompleks haline getirmez hatta onlarla mutlu olur. bu tür insanlara kendisiyle barışık insanlar deriz.

0

kendinle barışık olmak: her ne kadar kusurun olsada bunları kabul etmek, tüm huylarınla kendini kabul etmek,tüm eksi ve artı yönlerin ile kendini sevmek ve kabul etmektir. her insanın kendini oldugu gibi sevip, kendiyle barışık olması lazım. bi çok insan aman çok kilom var,aman benim bu kusurum var diyerek kendini begenmez. bu dogru bir düşünce diğildir. insanın kendi ile barışık olup kendini oldugu gibi sevmesi lazım. sizin begenmediğiniz hayatı ve huyları yaşamak için can atan insanların var oldugunu sakın unutmayın. kendinizle barışık bir hayat yaşayın.

0

kendiyle barışık olmak kendini tüm yönleriyle kabul etmek, yani kendini olumlu kabul demektir. kişisel gelişim açısından kendiyle barışık olmak çok önemli bir adimdir.