0

hızlı okur konuşma dili güçlenir okuduğunu anlar tecrübesi artar yeni bişeler öğrenir

0

kitap okumak kişinin ufkunu açar.bilinclendirir kelime haznesi okuma hızı algısı artar ve gelişir.cehaleti alır ve hayal gücü güçlenir.

0

düzenli kitap okumak gerçekten beynimiz için çok önemlidir ve kelime olaeqk bizi gerçekten yukarıya da çektiğini düşünüyorum bilmediğimiz kelimeler içinde gerçekten öğrenmiş oluyoruz üstelik şuanda günde en az belirli bi sayfa kitap okunmalıdır ve bunları hergün alışkanlık haline getirmemiz gerektiğini düşünüyorum özellikle çocuklarımıza karşı daha çok faydası olabilmesi için yanlarında omumalıyız ki onlar da bizim gibi kitap okumaya merqklı olsunlar ve kelime hazneleri gelişmesi için de gerekli olan birşey bence arrık ülke için de de bunu yaymalıyız çünkü pek fqzla bi kitap okuyan bir millet değiliz açıkcası nadiren ve öz okumayı tercih editoruz sanırsam ama bunu üstesinden gelmek gerekli çocuklar için bence okullarda en az 1 ders saati okulda sessiz bşr ortam yaratarak kitap okunmalı ve bu kitaplara bağlı kalınmalı daha çok ehitici ve ders verici kitapları tercih editorum onlar kitabın sonunda kendinizle konuşma halinde oluyorsunuz ve nasıl yaparsam nasıl edersem böyle olur gibi şetler bu soru için sorumani ekibine teşekkür ediyorum.

0

düzenli kitap okumak, bilgi dağarcığımızı genişletir. diksiyonumuzu düzeltmeye yardımcı olur. bir kelimenin bir çok anlamının ne olduğunu öğrenmemizi sağlar. bilmediğimiz kelime olursa bir cümlede sayfanın altında notlar kısmında o kelimenin ne olduğunu yazdığından dolayı o kelimeyi öğrenmiş oluruz. kendimizi gelişmek için çok yararı vardır. türkiyede okuma alışkanlığı yok denecek kadar az. kitap okuyacağımız yerine oyunlar ve sosyal medya da gezindiğimiz için oyun diliyle veya sosyal medya diliyle konuşmaya başlarız ve asıl türkçe kelimeler unutmaya başlarız, bunun yerine günde yarım saat kitap okusak bize bir çok yararı olur.

0

kelime dağarcığınız gelişir, daha iyi yorum yapabilirsiniz, eleştiriye açık olursunuz, öğrenmeyi ve hafızayı güçlendirir, pek çok şeyi anlamamıza yardımcı olur.

0

hızlı okuma yeeteneğini geliştirir, kelime dağarcığını genişletir, varolan fikirlerini sorgulamanı sağlar , olaylara farklı açılardan bakmayı sağlar, ruhu dinlendirir.

0

bilgi sahibi olursun,
stres atarsın,
kelime hazinen gelişir
iyi bir iletişim yeteneği kazanırsın
konuşman kaliteli olur

0

kitap okumak günümüz 21.yy insanlarının en çok noksanlığının olduğu noktadır. eğer kitap okuma alışkanlığımız olsaydı daha iyi yerlerde olabilirdik. ama ne yazık ki öyle bir alışkanlığımız yok. kitap okumak her alanda bize fazyda sağlar. matematikteki bir priblemi anlarken bile kitap ojumaktan faydalanabiliriz bazen. paragraf sorularını çözmek için illaki kitap okumak gerk başka çaresi yoktur.

0

düzenli kitap okumak öncelikle zaten bilgi birikimidir yani gerçekten bilgili olmak için çok güzel bir şeydir kitap okumak daha sonra akıcı konuşmak diksiyonumuzu düzgün olması kitap okuma ile alakalıdır tabii ki daha sonra sınavlarda paragraf sorularında başarılı sonuçlar vermek için kitap okumamız lazım daha sonra bilgilenmek için düzgün konuşmak için hayal gücümüzü geliştirmek için fikir üretebilmek için kendimize savunabilmek için kitap okumak çok güzel bir şey bence

0

dikkati geliştirir,anlamayı kolaylaştırması,kelime dağarcığını geliştirmes,dili doğru konuşmayıda öğretir.

0

-hızlı okumayı sağlar
-okuduğunu çok çabuk anlamanı sağlar
-konuşma dilin düzgün olur
-hayal dünyamız genişler
-iletişim de de etkilidir

1

düzenli kitap okumanın bir çok yararı vardır.kitap okuyan insan her zaman bence kültürlü ve cümleleri çok net kişilerdir.kitap okumanın yararları olarak kitap okumak hafızayı güçlendirir beynimizdeki kelime darcığını güçlendirir.mutlaka haftada 1 kez en az 20 30 sayfa kitap okumanızı öneririm.kitap okumanın gerçektende çok güzel yönleri vardır.

0

kitap okumak zamanınizi değerli kılar saçma sapan şeylerle uğraşmaktan çok daha iyi
kitaba odaklanınca sıkıntılardan kurtulursun
dedikodu yapmazsın☺
kelime dağarcığı çoğalır
yeni bişeyler ogrenirsin
özgüvenine gelir konusman akıcı olur

0

hitabet diksiyon açısından çok yararlı.
kelime bilgisi fazla olur.
rahatlık ve özgüven katar.
entellektüellik katar.
tecrübe katar.

0

düzenli kitap okumak insanlar için iyidir.
çünkü kelime haznemiz gelir.
kelime ağacımız gelir.
bilmediğimiz kelimeler hakkında yorum yapabiliriz.
bazı kelimeleri telafuz edemezken kitap okudukça gelişebilir.
özelliklede hızlı okuma yada yazmayı geliştirebiliriz.
insanlar en azından haftada da 1 olsa bir kitap bitirmek için gayret etmeleri gerektiğini düşünüyorum.
bazı kelimeler nedekmiş diye araştırma yapmaktansa o kelimenin ne olduğunu az buçuk tahmin edebilirler.
o yüzden kitap okunmalı özellikle çocuklara örnek olmamız için onların gözü önün de yapılırsa daha iyi olur.
bir yerden sonra emin olun çocuklarda size katılmaya kalkacaktır.
çünkü yapacak bişey bulamayınca mecbur ondada alışkanlık haline dönüşmeye başlayacak.

0

sadece yararlı diye kitap okunmamalı diye başlamak istiyorum. öncelikle kelime dağarcığını inanılmaz genişletiyor. daha hızlı okuyup daha hızlı anlamaya başlıyorsun kesinlikle. üçüncü olarak hayal gücünü genişletiyor. kitaba adapte olup onun dünyasına girdiğin an bulunduğun yerden soyutlanabiliyorsun, bence bu inanılmaz bir güç. her kitap bize başka bir bakış açısı sağlar bence, bu günlük hayatımızda bize en çok yarar getirecek şeylerden biridir heralde. ayrıca kitapların kesinlikle bir terapi etkisi var, kitapların iyileştirme gücü olduğuna inanıyorum. kitap okudukça, konuşma ve yazma becerilerimiz artar üstelik. dilin her şeyine hakim olabiliriz böylece. bu tarz şeylerin üstüne, kitapların bize verdiği bilgiler de cabası :) eminim biraz düşünsem sayfalarca yazabilirim bu konuda belki de. hala az kitap okuyan gördükçe benim de algılarım kapanıyor...

0

düzenli kitap okumanın yararları kelime dağarcığın genişler ki bu anlama ve kavrama yeteneğine olumlu bir katkıdır klişe gibi gelse de gerçekten iyi bir dosttur seni alır götür hayal dünyanın geliştirir sana yalan söylemez üzmez kapısı her zaman açık dost evi gibidir seni tatlı tatlı davet eder ve istediğin sürece misafir eder seni..

0

kitab okumanın bir tane zararını söyleyin desem kaç kişi çıkar acaba, bence hiç çıkmaz çünkü olmayan bir şeyi nereden bulacaklar ki.

0

güzel bir diksiyon yeni fikirler üretme güzel konuşma sınavlarda başarılı olma ve kendini daha iyi ifade edebilme bence kitap okumanı yararlarındandır

0

konuşmamız düzelir diksiyon
dinlerken anlama kabiliyeti artar
kendimizi ifade etmek kolaylaşır
iletisim kurmak kolaylaşır
balls açımız değişir